Ladingdieven zetten truck stil op A15 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ladingdieven zetten truck stil op A15

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdagnacht op de A15 bij Tiel drie ladingdieven aangehouden. De mannen, een 40-jarige man uit Eindhoven, een 28-jarige man uit Haelen en een 28-jarige man zonder vast woon- en verblijfplaats, zijn ingesloten.

ladingdiefstalZij sneden op een parkeerplaats ter hoogte van Neder Betuwe meerdere vrachtauto’s open, waaronder de lokvrachtauto van het KLPD, en haalden er TV’s uit. Twee andere ladingdieven, die een gestolen vrachtauto midden op de A15 tot stilstand brachten, zijn gevlucht.  

De mannen hadden op de parkeerplaats Varakker verschillende kijkgaten gesneden in diverse vrachtauto’s, waaronder de lokvrachtauto van het KLPD. Korte tijd later kwamen zij terug met een gestolen vrachtauto en haalden twee TV’s uit een van de opgesneden vrachtauto’s. Plotseling vertrokken de vijf mannen, twee in de vrachtauto en drie in een personenauto.

De bestuurder van de gestolen vrachtauto negeerde het stopteken en ging slingerend over de rijbaan rijden om te voorkomen dat hij ingehaald kon worden. Ter hoogte van Tiel stopte hij opeens op de linker rijstrook en beide inzittenden vluchtten uit de vrachtauto.

In eerste instantie ging de zorg van de Verkeerspolitie uit naar de verkeersveiligheid op de snelweg en beveiligden het obstakel voor het achteropkomend verkeer. Een later ingezette zoekactie leidde niet naar de twee gevluchte verdachten. De drie inzittenden van de personenauto zijn wel aangehouden op de A15 ter hoogte van Tiel.

Bij nader onderzoek bleek dat er zeven pogingen van ladingdiefstal waren gedaan door het opensnijden van de zeilen van verschillende vrachtwagencombinaties. Twee chauffeurs wilden echter geen aangifte doen.

Het KLPD maakt proces-verbaal op tegen de aangehouden verdachten en sluit de aanhouding van de andere twee verdachten niet uit. De schade aan de lokvrachtauto zal op de daders worden verhaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer