Ga naar hoofdinhoud

Louis Schweitzer voorzitter Volvo Trucks

Louis Schweitzer, voormalig topman van Renault, wordt de voorzitter van truckproducent Volvo Trucks. Hij komt in plaats van Finn Johnsson die vrijdag geheel onverwacht zijn biezen pakte.

Louis Schweitzer - Volvo TrucksDe 67-jarige Schweitzer neemt de taak van voorzitter op tot aan de volgende algemene vergadering op 14 april in Göteborg. Schweitzer is geen vreemde voor Volvo, want sinds 2001 is hij al lid van de raad van bestuur van Volvo AB. Van 1992 tot 2005 was hij topman van Renault, waar hij tot mei 2009 ook het voorzitterschap op zich nam. Louis Schweitzer kondigde in februari 1997 de sluiting van de Renault-fabriek in Vilvoorde aan, een beslissing die 3.100 banen kostte. Dat leverde hem de bijnaam ‘de Beul van Vilvoorde’ op.

Schweitzer is de opvolger van Finn Johnsson die het bedrijf vanaf 2004 leidde. Hij stapte vrijdag tot ieders verbazing plotseling op, drie maanden voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Als reden noemde een zegsman van Volvo dat Johnsson vond dat zijn takenpakket te omvangrijk was geworden. Johnsson kon vrijdag zelf geen commentaar geven omdat hij voor een operatie in het ziekenhuis was opgenomen. Volvo Trucks is onderdeel van Volvo AB waar Leif Johansson de hoogste baas is.

Bron: Standaard en ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer