Lucas kan autotransport De Rooy niet redden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Lucas kan autotransport De Rooy niet redden

Een klein deel van de Lucas Group, Lucas Automotive bv, is dinsdag door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Dat meldt het bedrijf zelf op haar website. Saillant detail: het bedrijf was tot mei vorig jaar in handen van De Rooy.

Lucas AutomotiveMet ingang van 15 mei 2008 nam Lucas Group alle activiteiten over van de afdeling personenwagentransport Benelux van de Rooy. Curator E. van den Heuvel: “Ik zit sinds dinsdag op deze zaak en van wat ik heb horen zeggen zaten er een aantal ongelukkige aspecten aan de overname. Het wagenpark wat van De Rooy werd overgenomen was niet in optimale staat en daarnaast kwamen er te weinig chauffeurs mee om het wagenpark te bezetten. Er moesten een tiental chauffeurs worden opgeleid. Er waren dus aanzienlijke aanloopverliezen. Dat was op den duur best gecompenseerd, ware het niet dat de economische crisis roet in het eten gooide. In korte tijd leed Lucas Automotive zo’n 80 procent omzetverlies, en dat betekende de doodsteek voor het bedrijf.” Van den Heuvel noemt het slim dat de Lucas Group het personenwagentransport van De Rooy in een eigen bv onderbracht. “Als ze het bij Lucas Logistics Autotransport hadden ondergebracht, hadden we nu niet dertig man maar wel honderd man personeel moeten ontslaan.”
Volgens de Lucas Group draaien alle andere bedrijven binnen de Lucas Group, ook Lucas Logistics Autotransport, gewoon door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer