Maandag verkeershinder in Brussel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Maandag verkeershinder in Brussel

Het verkeer in het Brusselse stadscentrum kan maandag last hebben van twee betogingen. In de ochtend voeren de vrachtwagenchauffeurs actie, vlak daarna is het personeel van De Post aan de beurt.

Brusselse ringDe betoging van de vrachtwagenchauffeurs is een initiatief van de European transport workers’ federation (ETF). Zij protesteren tegen een versoepeling van de Europese richtlijn over de werktijd van professionele vrachtwagenchauffeurs. Er worden tussen de 200 en de 400 actievoerders verwacht en een tiental trucks.
Het traject van de betoging loopt van de Koning Albert II-laan over de kleine ring, Belliardstraat en Schumanplein. De politie verwacht de belangrijkste verkeershinder tussen 10 en 11.30 uur op de kleine ring (Kruidtuinlaan, Madouplein en Regentlaan) en in de Belliardstraat, waar de vrachtwagens van de betogers rechtdoor zullen rijden richting Montgomery, en de betogers zelf naar het Schumanplein trekken.

De betoging van De Post vertrekt om 12.30 uur aan de Koning Albert II-laan over de Jacqmain-, Anspach- en Lemonnierlaan richting Zuidstation. De politie verwacht zo’n 2.000 betogers. Volgens ACOD-vakbondsman Jozef De Doncker komt er waarschijnlijk een sit-in op het Muntplein, waar de hoofdzetel van De Post gevestigd is. Op het Fontainasplein vindt een slotmeeting plaats. Het einde van de betoging is rond 14 uur gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer