MAN boekt nog winst • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN boekt nog winst

De Duitse truckfabrikant MAN heeft ondanks de wereldwijde recessie vorig jaar een winst van 1,3 miljard euro geboekt. Dat is ongeveer evenveel als een jaar eerder. Voor 2009 ziet het beeld er echter veel somberder uit, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

MAN_TGLDe omzet van de op twee na grootste vrachtwagenfabrikant van Europa daalde vorig jaar met 6 procent tot bijna 15 miljard euro. Vooral in het laatste kwartaal nam de verkoop sterk af.

Het bedrijf ontving in de laatste drie maanden van het jaar ruim 60 procent minder bestellingen voor nieuwe vrachtwagens dan een jaar eerder. De nettowinst daalde daardoor in het vierde kwartaal tot 177 miljoen euro, 46 procent minder dan in de laatste drie maanden van 2007.

MAN rekent erop dat de verkoop van vrachtwagens en bussen dit jaar aanzienlijk verder zal dalen. Om de zwaarste economische neergang van de afgelopen decennia te doorstaan legt MAN de productie in de eerste helft van het jaar in verschillende Duitse fabrieken zeventig dagen lang stil.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer