Ga naar hoofdinhoud

‘MAN en Scania trucks volgens zelfde concept’

Volkswagen wil met MAN en Scania wereldmarktleider in trucks worden. De synergievoordelen van het hebben van twee truckmerken, groot 850 miljoen euro per jaar, kunnen nu pas echt goed benut worden, verklaarde VW topman Martin Winterkorn in Svenska Dagbladet. Hij zegt ook dat MAN en Scania trucks gaan bouwen op hetzelfde platform.

winterkorn“Om juridische redenen moest de samenwerking tussen MAN en Scania lang low-key blijven”, aldus Winterkorn. De aankoop van MAN en Scania heeft in totaal 22 miljard euro gekost  en nu, met het aanstellen van Andreas Renschler en het opzij schuiven van de Scania-minded Leif Östling, kan er eindelijk gas worden gegeven.

Het was al bekend dat MAN vanaf volgend jaar Scania versnellingsbakken gaat gebruiken. Winterkorn gaf donderdag aan dat ook ontwikkelingen voor gezamenlijke versnellingsbakken, cabines, elektronica en motoren al begonnen zijn. Eén platform voor meerdere merken dus, exact hetzelfde principe als VW al jaren succesvol toepast bij haar personenautodivisie. MAN en Scania blijven echter twee aparte merken, elk met hun eigen identiteit, benadrukte Winterkorn.

De nieuwe truck-CEO Andreas Renschler staat dus een enorme taak te wachten. In de Duitse media wordt gezegd dat belangrijke beslissingen voortaan gemaakt worden in de truckholding van VW. Binnen die holding krijgt huidig MAN CEO  Anders Nielsen naar verluidt de job van directeur ontwikkeling. Volgens Winterkorn wordt in de komende weken en maanden meer duidelijk rond de herorganisatie, met eventuele personele verschuivingen, van Volkswagens truckdivisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer