Ga naar hoofdinhoud

MAN gaat MAN’s bouwen in Brazilië

Truckfabrikant MAN gaat zijn van VW overgenomen productiefaciliteiten in het Braziliaanse Resende gebruiken om zware MAN trucks te bouwen. Binnen twee jaar wil MAN er twee trucks van het eigen merk produceren. De bouw van Volkswagen trucks gaat ook gewoon door. MAN wil ook de activiteiten voor de BRIC-markten langzaam integreren.

MAN“Wij willen ook in het marktsegment voor trucks boven de 400 pk vertegenwoordigd zijn”, zegt Hakan Samuelsson (links), ceo van MAN. Nu zijn Mercedes en Scania nog dominant in dat segment.

Op de langer termijn moet de MAN-vestiging in Brazilië nauw samen gaan werken met andere vestigingen in Rusland (Polen), India en China. “Chassis’ en motoren komen in die markten overeen, dus er is synergie”, aldus Samuelsson. Doel van MAN is om op alle groeimarkten wereldwijd aanwezig te zijn. “In de BRIC-landen is voor de komende tien jaar de meeste groei te verwachten. Daar willen we van profiteren.” Met de integratie van vestigingen wil MAN voorkomen dat ze elkaar het gras voor de voeten wegmaaien.

Bron: Verkehrsrundschau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer