MAN overweegt geen bod op Scania • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN overweegt geen bod op Scania

MAN heeft geen plannen om een bod uit te brengen op Scania. Dat heeft MAN CEO Hakan Samuelsson afgelopen weekend gezegd. MAN heeft de focus op snel opkomende markten, zoals China.

MAN & ScaniaMAN heeft 11,3 procent van Scania’s aandelen en vergrootte eind december haar stemrechten in het Zweedse merk tot twintig proben. MAN is voor dertig procent van Volkswagen, dat op haar beurt weer 69 procent van Scania’s stemrechten heeft.

MAN heeft nieuwe activiteiten gestart in India en Brazilië en overweegt nu zich meer op China te gaan concentreren nu de hoge truckverkopen van de afgelopen jaren voorbij zijn. MAN kocht in december Volkswagens Braziliaanse truckactiviteiten. “Maar een bod op Scania is niet iets wat we overwegen”, aldus Samuelsson (rechts). “En de grotere stemrechten in Scania dieSamuelsson_MAN we nu hebben veranderen strategisch eigenlijk niets.”

MAN heeft plannen om haar productie op vijftig dagen in de eerste helft van het nieuwe jaar stil te leggen om de productieterugloop van 30 procent op te vangen. Ook worden er banen geschrapt. Ondanks de moeilijke tijden voor de industrie heeft MAN aangegeven dat 2008 goed is afgesloten. “De omzet is licht gestegen ten opzichte van 2007 en de winstmarges liggen op bijna twaalf procent”, aldus Samuelsson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer