Ga naar hoofdinhoud

UPDATE – Joachim Drees nieuwe topman MAN

Joachim Drees is vrijdag benoemd tot nieuwe topman bij MAN. Volkswagen truckchef Andreas Renschler blijft naar verluidt doorgaan met het binnenhalen van oud-Daimler collega’s. Ook Drees werkte eerder voor Daimler. Anders Nielsen gaat naar de VW truckholding. Het contract van Heinz Jurgen Löw wordt verlengd tot 2021.

Joachim_Drees_MANDrees werkte tien jaar lang bij Daimler in de bedrijfswagendivisie voor hij in 2006 aan de slag ging in het bedrijf van zijn familie. Nu keert hij terug, maar dan bij MAN. Ook de overgang van Matthias Gründler van Daimler naar Volkswagen is zo goed als rond. Gründler wordt bij VW de financieel eindverantwoordelijke binnen de truckholding.

Met de komst van Drees en Gründler heeft Renschler zijn holdingdirectie zo goed als rond. Naast Renschler als voorzitter hebben daarin zitting Martin Lundtstedt (Scania), Eckard Scholz (VW Bedrijfswagens) en Joachim Drees (MAN). Belangrijke functies zijn ook toebedeeld aan Gründler, Ulf Berkenhagen en Robert Cortes (MAN Latijns Amerika). Anders Nielsen blijft betrokken bij de bedrijfsauto’s: hij gaat als directeur ‘Business Development’ aan de slag bij de VW truckholding. Het contract van Heinz Jurgen Löw, directeur sales & marketing bij MAN, is verlengd tot 2021.

Renschler liet vorige week al weten van Volkswagen een ‘wereldkampioen’ in bedrijfswagens te willen maken. Juist vanwege die wereldomvattende strategie blijven geruchten opduiken dat Volkswagen een Amerikaans en wellicht ook een Aziatisch truckmerk wil overnemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer