Ga naar hoofdinhoud

MAN start truckproductie weer op

MAN hervat deze week de productie van vrachtwagens. De productie lag sinds midden maart zes weken stil als gevolg van een door de oorlog in Oekraïne veroorzaakt bevoorradingstekort in de vrachtwagenfabrieken van MAN in München en Krakau. Ook de onderdelenfabrieken van MAN in Neurenberg en Salzgitter voeren hun capaciteit nu geleidelijk weer op. De herstart in München werd maandagochtend vroeg bijgewoond door de Beierse minister-president Dr. Markus Söder.

 “De herstart van onze vrachtwagenproductie is een zeer goed signaal voor onze werknemers en onze klanten. Er is echter nog geen reden voor euforie. We zullen onze gebruikelijke productieniveaus slechts stap voor stap benaderen. De productie blijft onderhevig aan grote onzekerheden. Als de oorlog weer sterker naar het westen van Oekraïne verschuift, kunnen wij opnieuw met stilstand te maken krijgen. Flexibiliteit is en blijft aan de orde van de dag, net als een strikte kostendiscipline”, aldus MAN CEO Alexander Vlaskamp.

De leveranciers van kabelbomen in Oekraïne die kabelbomen voor MAN produceren, zijn momenteel in staat om weer te produceren en te leveren, zij het op een laag niveau. Bovendien ligt MAN op schema met de duplicatie van de productie van kabelbomen in andere landen. In eerste instantie zal MAN echter aanzienlijk minder varianten in het gamma hebben en – met een grote mate van onzekerheid – stap voor stap opvoeren.

MAN houdt systematisch vast aan zijn herstructureringsprogramma in verband met de transformatie van het bedrijf. Als gevolg van het verminderde productieprogramma zal het bedrijf het instrument van de werktijdverkorting in zijn Duitse vestigingen moeten blijven gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer