MAN TGL met lange laadbak voor Ferrocal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN TGL met lange laadbak voor Ferrocal

Ferrocal in Brummen, fabrikant en leverancier van lucht- en ventilatiekanalen voor utiliteits-, scheeps- en woningbouw en de industrie, kreeg onlangs de sleutels van een nieuwe MAN TGL 8.150 met extra lange laadbak.

Ferrocal_MAN_TGL_bakwagen_1

”Onze trucks zijn langzaam aan vervanging toe”, legt directeur Ronald Smit van Ferrocal uit Brummen uit. “We bleken bij ons huidige merk niet over een tevredenstellend alternatief te kunnen beschikken. Gesprekken met de MAN-dealer uit Apeldoorn bevielen van meet af aan. Er was duidelijk een klik.” Smit legt uit dat de nieuwe trucks bij voorkeur meer mee moesten kunnen nemen. “Dus kwam er een wat langere laadbak op. Onze producten zijn niet zwaar; in feite vervoeren we meer lucht dan materie wanneer we een hele laadbak vol laden met ventilatiekanalen.”

Ferrocal_MAN_TGL_bakwagen_2aMAN adviseerde een TGL 8.150 met de nieuwe Euro 6-motor. “Daardoor behalen we ook in ons transport de duurzaamheidsdoelen die we ons als onderneming hebben gesteld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en een zo gering mogelijke CO2-footprint veroorzaken.” De ventilatiekanalen die Ferrocal vervoert, moeten vaak op een bouwlocatie worden gelost. “Die bevindt zich vaak binnen gemeenten. Meestal gelden daar strengere milieuregels. Met onze nieuwe TGL voldoen we aan alle denkbare milieuregels die gemeenten kunnen invoeren.”

Jaarlijks zal de TGL naar verwachting zo’n 70.000 kilometer afleggen. “Naast bestemmingen in Nederland, hebben we ook steeds meer klanten in Duitsland en België. Die zullen dus ook beleverd moeten worden.” De MAN TGL van Ferrocal maakt in de regel meerdere ritten op een dag waarbij er drie tot vier adressen per keer worden beleverd. De service wordt uitgevoerd door de MAN-dealer uit  Apeldoorn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer