MAN TGX is International Truck of the Year 2021! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MAN TGX is International Truck of the Year 2021!

De nieuwe MAN TGX is verkozen tot International Truck of the Year 2021. De prestigieuze award werd maandagmiddag door juryvoorzitter Gianenrico Griffini overhandigd aan Andreas Tostmann, CEO van MAN in een virtuele ceremonie op het MAN hoofdkantoor in München.

De MAN TGX nam het in de verkiezing van 2021 op tegen de Volvo FH en versloeg die met een score van 155 punten tegen 101 punten.

De International Truck of the Year (IToY) wordt jaarlijks uitgereikt aan de vrachtwagen die in de afgelopen 12 maanden op de markt is gebracht en die de grootste bijdrage heeft geleverd aan de efficiëntie van het wegvervoer. Er wordt rekening gehouden met een aantal belangrijke criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijgedrag, brandstofbesparing, duurzaamheid en Total Cost of Ownership (TCO).

De nieuwe TGX-serie van MAN behoudt volgens de jury een sterk familiegevoel, maar betekent wel een grote stap voorwaarts op het gebied van comfort, veiligheid, brandstofefficiëntie, connectiviteit, geavanceerd serviceportfolio en mens-machine-interface.

Tijdens uitgebreide testritten die afgelopen februari in Bilbao, Spanje, en meer recentelijk in juli in Duitsland en Oostenrijk werden uitgevoerd, waardeerden de juryleden van Truck of the Year de verbeterde aerodynamica van de cabine die – samen met de D26 en D38 Euro VI d-motoren, de geoptimaliseerde aandrijfas en de GPS-ondersteunde cruisecontrol – bijdragen aan een vermindering van het brandstofverbruik.

Bovendien prees de jury de mens-machine-interface van de nieuwe MAN TGX , die gebaseerd is op een gemakkelijk af te lezen, volledig gedigitaliseerd kleurendisplay en het turn-and-press controlesysteem (SmartSelect) van het secundaire display, samen met het multifunctionele stuurwiel.

Tot slot waardeerden de IToY-journalisten het brede scala aan assistentie- en veiligheidssystemen, gericht op het verminderen van de werklast van de chauffeur en op het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Als samenvatting van de stemming van de jury zegt de voorzitter van International Truck of the Year, Gianenrico Griffini: “Met de introductie van de nieuwe TGX heeft MAN een op de toekomst gerichte serie vrachtwagens voor zwaar gebruik geleverd, die aan de huidige en toekomstige transportbehoeften voldoen.”

De International Truck of the Year (IToY) award werd oorspronkelijk gelanceerd in 1977 door de Britse journalist en redacteur van Truck magazine Pat Kennett. Vandaag de dag vertegenwoordigen de 24 juryleden vooraanstaande tijdschriften voor bedrijfsvoertuigen in heel Europa. Bovendien heeft de IToY Group de afgelopen jaren haar invloedssfeer uitgebreid door geassocieerde leden te benoemen in de groeiende vrachtwagenmarkten van China, India, Zuid-Afrika, Australië, Brazilië, Japan, Iran en Nieuw-Zeeland. In totaal heeft het gecombineerde lezerspubliek van de 24 tijdschriften van de voltallige IToY-jury, evenals die van de acht geassocieerde leden, meer dan een miljoen leden. Namens Nederland heeft TTM.nl hoofdredacteur Arjan Velthoven zitting in de jury.

6 reacties op “MAN TGX is International Truck of the Year 2021!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer