Ga naar hoofdinhoud

UPDATE: Overname Scania door VW aan zijden draadje

Volkswagen moet met samengeknepen billen wachten tot vrijdag om te weten of het de resterende aandelen van Scania kan overnemen. Het Zweedse pensioenfonds Alecta wees woensdag ook al het bod af op de aandelen, evenals aandeelhouder AFA. Swedbank Robur heeft het bod echter geaccepteerd.

MAN - VW - ScaniaAlecta en AFA zijn al de derde en vierde aandeelhouders die het bod te laag vinden. Volgens insiders wordt het nu toch spannend. De overname gaat namelijk alleen door als het bod wordt geaccepteerd door aandeelhouders die staan voor meer dan 90 procent van de aandelen. Het is nog lang niet zeker dat dat percentage gehaald wordt.

Analisten van JPMorgan Chase & Co hebben berekend dat zeker 8 procent van de aandeelhouders het aanbod zal afwijzen. Daarbij komen nog andere aandeelhouders en indexfondsen die goed zijn voor 5,2 procent. Het lijkt erop dat de vereiste 10 procent om het bod door te laten gaan daarmee gehaald kan worden. Dat zou betekenen dat VW het bod moet intrekken of het moet verhogen, iets waarvan VW heeft gezegd dat het dat zeker niet zal doen.

UPDATE – Donderdagmorgen is gebleken dat aandeelhouder Swedbank Robur, goed voor 1,9 procent van de Scania-aandelen, verrassend genoeg wel het aanbod van VW heeft geaccepteerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer