Ga naar hoofdinhoud

Sterke MAN’s voor Stravers Torenkranen

Stravers Torenkranen uit Veghel verhuurt ruim 125 torenkranen die voor de bouw worden ingezet. Het bedrijf houdt alle logistiek in eigen hand en dat vergt een intensieve planning voor de montage en de demontage. Eigenaar Berry Stravers vertrouwt voor het transport op MAN trucks. Afgelopen jaar werden er vier nieuwe MAN trekkers aangeschaft. Twee 460 pk sterke TGS 4×2 trekkers en twee zwaar transport TGX 6×4 trekkers met de 640 pk sterke D38 krachtbron.

“Wij zetten onze eigen vrachtwagens in voor het transport van de kranen en voor de montage- en demontage maken we gebruik van eigen telekranen. Daardoor hebben we de regie volledig in eigen hand. De trucks die wij inzetten variëren van eenvoudige 4×2 trekkers voor het lichte werk tot speciale 6×4 zwaar transport trekkers waarmee we ladingen tot ruim 80 ton vervoeren. Daarbij gaat het dan met name om de ballast van onze kranen”, aldus Berry Stravers. Hij is erg gecharmeerd van de MAN trucks die het bedrijf inzet. “MAN biedt ons wat we nodig hebben. Zo wilde ik trekkers met een stalen bumper met grote bodemvrijheid. We zitten altijd in beperkte ruimtes op de bouw en dan zijn schades aan kwetsbare kunststof bumpers snel een feit. Met deze stalen bumpers hebben we veel minder schades en reparaties.”

De twee nieuwe MAN krachtpatsers zijn van het type TGX 33.640 6×4 BLS XLX. Dat zijn zwaar transport trekkers met een 150 ton toelating. Hiermee heeft Stravers een primeur in huis want deze trucks zijn af fabriek door MAN Individueel aangepast met extra dikke chassis. De trucks zijn voorzien van 1.100 liter brandstoftanks. Een grote kist achter de cabine herbergt de accu’s en allerlei ladingzekering materialen. Stravers: ”Dit zijn voor ons hele praktische trekkers met een ruime cabine en voldoende technische reserve. Een mooie optie is de last overheveling van de laatste aangedreven achteras naar de eerste aangedreven achteras, wat ook in beladen toestand mogelijk is. Daardoor ontstaat er meer tractie en dat is belangrijk met hoge gewichten op gladde bouwplaatsen.” Verder is Stravers erg gecharmeerd van de remwerking van de Turbo EVB motorrem in combinatie met de intarder van de MAN trekkers. Dat is niet alleen een veilige optie, het zorgt ook voor minder slijtage aan de bedrijfsremmen.

De MAN trucks voldoen uitstekend in het veeleisende werk van Stravers Torenkranen en ook de chauffeurs zijn erg content met de ruime cabines. De voertuigen zijn voorzien van ACC en het RIO Fleet management systeem. Verder is er veel aandacht besteed aan de veiligheid rondom de voertuigen door extra verlichting aan te brengen. Voor eigenaar Berry Stravers was het contact met de MAN dealer, Den Engelsen Bedrijfswagens in Eindhoven doorslaggevend voor zijn keuze voor MAN. Stravers: “Met die werkplaats heb ik erg goed contact en daar begrijpen ze onze business. Onlangs is het management gewijzigd en daarmee de naam van het bedrijf, maar het team is gelijk gebleven. Dat is voor mij het belangrijkste want het gaat om de mensen. Betrouwbaarheid en service zijn voor ons van levensbelang en daarvoor heb je een dealerorganisatie nodig die dat begrijpt. Bij Den Engelsen Bedrijfswagens is dat een feit en dat gaf voor mij de doorslag om weer voor MAN te kiezen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer