Topman Piëch stapt op bij Volkswagen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Topman Piëch stapt op bij Volkswagen

Ferdinand Piëch, president-commissaris bij Volkswagen, stapt op. Piëch leek de onaantastbare patriarch van het Duitse automerk en stond 22 jaar aan de top, maar nu kan hij zijn spullen pakken.

piech+vrouwDat hebben de toezichthouders van de Raad van Commissarissen besloten, na een nieuwe vergadering zaterdag. Daaruit bleek dat ‘het wederzijdse vertrouwen nodig voor succesvolle samenwerking’ niet langer aanwezig is, zo staat in een verklaring van VW. Ook Piëchs vrouw Ursula (rechts in blijder tijden op de foto) moet de Raad van Commissarissen verlaten. Zij werd door Ferdinand Piëch zelf gezien als zijn opvolger.

De positie van Piëch zal tijdelijk worden waargenomen door de vice-voorzitter Berthold Huber. Na het afweren van de openlijke aanval van Piëch op Martin Winterkorn leek de rust weer terug te keren in de top van VW, maar dat is maar schijn. Volgens ingewijden bleef Piëch trachten om Winterkorn uit de top van het concern te werken.

Het vertrek van Piëch is weer een tegenslag voor Volkswagen, dat na het rumoer rond Winterkorn afgelopen week ook Scania-ceo Martin Lundtstedt zag vertrekken en eerder al langdurig Scania-baas Leif Östling de wacht aanzegde. Ondertussen bouwt ex-Mercedes chef Andreas Renschler verder aan de truckholding van Volkswagen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer