Ga naar hoofdinhoud

Van Uden moderniseert distributievloot

Logistiek dienstverlener Van Uden, gespecialiseerd in de opslag en distributie van levensmiddelen, wijnen en gedistilleerde dranken, maakt na onstuimige groei even pas op de plaats. Door de vele overnames is het bestaand materiaal afgebouwd en was het twee jaar niet nodig om te investeren in vervangend materieel. Met dat laatste gaat Van Uden nu wel aan de slag. De eerste nieuwe Euro 6 truck, een MAN TGL, is inmiddels een feit.

Eerste Euro 6 truck in gebruik genomen door Van UdenManager Transport & Distributie Erwin den Exter: “We beginnen met de vervanging van de wagens die stadsdistributie uitvoeren, onze bakwagens. Door deze wagens uit te rusten met een Euro 6 motor zijn we klaar voor de toekomst voor stadsdistributie en distributie in milieuzones.”

Van Uden directeur Diederik Antvelink: “De komende jaren zullen veel trekkende eenheden vervangen worden, we kiezen voor uniformiteit waardoor we flexibeler in de planning worden. Dat is wel nodig na het samenvoegen van zoveel bedrijven.” Jurgen Mook, sinds 14 oktober jl. bij Van Uden in dienst als Operationeel Transport Manager, ziet het stroomlijnen van de vloot als een van zijn eerste uitdagingen. “Eenheid in de vloot betekent simpelweg een gunstiger kostenplaatje,” aldus Mook.

De afgelopen periode is vooral besteed aan de ontwikkeling van mobiele boordcomputers, die onafhankelijk van de wagen ingezet kunnen worden. Van Uden maakt gebruik van smartphones met een op maat ontwikkelde app, waarmee een betere planning en bezetting worden gerealiseerd en zoveel mogelijk rijden met lege kilometers wordt vermeden. Door de huidige economische situatie moet Van Uden slimmer werken om kosten te kunnen besparen. Den Exter: “Met behulp van de boordcomputers realiseren we kortere verblijfstijden en daardoor een hogere efficiency.”

Antvelink: “Van Uden wil in 2015 marktleider zijn in de logistiek voor levensmiddelen, wijnen en gedistilleerde dranken. Met 170.000 pallets in opslag en de distributie van een kleine twee miljoen pallets per jaar staan we al in de top 4 van Nederland. We verwachten de komende jaren nog zware tijden in de logistiek. Een verdere consolidatie van de markt ligt in de lijn der verwachting, alsmede de opkomst van buitenlandse vervoerders en multinationals. Van Uden moet voorop blijven lopen om een rol van betekenis in Nederland te blijven spelen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer