Ga naar hoofdinhoud

Volkswagen herstructureert truckdivisie

Volkswagen is bezig haar truckdivisie fors te herzien. De van Daimler afkomstige nieuwe topman Andreas Renschler is bezig een hoofdkantoor in Frankfurt op te zetten en de truckdivisie los te maken van de Volkswagen groep. Dat bericht het Duitse Manager Magazin.

Andreas_RenschlerRenschler stapte begin vorig jaar op bij Daimler en al snel doken de geruchten op dat hij bij Volkswagen aan de slag zou gaan. Dat kon om juridische redenen pas vanaf 1 februari dit jaar, maar dan gaat Renschler ook meteen stevig aan de slag. Het onderbrengen van de truckholding in Frankfurt zou zo worden vormgegeven dat een beursgang snel mogelijk is als VW geld nodig heeft. Renschler heeft aangegeven vijftig man personeel te willen hebben, daar wordt momenteel intern en extern naar gezocht.

Renschler is aangesteld om de synergievoordelen van de toevoeging van MAN en Scania aan de VW groep in goede banen te leiden. Ook Volkswagen bedrijfswagens zou op termijn onder zijn verantwoordelijkheid komen te vallen. MAN ceo Anders Nielsen zit overigens op de schopstoel; de top van Volkswagen is al op zoek naar een vervanger voor hem.

Eén reactie op “Volkswagen herstructureert truckdivisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer