VW houdt truckdivisie tegen het licht • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VW houdt truckdivisie tegen het licht

De raad van toezicht van Volkswagen vergadert komende vrijdag en houdt dan de resultaten van de truckdivisie tegen het licht.

MAN - VW - ScaniaVolkswagen heeft de afgelopen jaren miljarden euro’s geïnvesteerd in het creëren van een truckconglomeraat dat Daimler naar de kroon kan steken. VW-opperbaas Piech pochte dat de voordelen de (gedeeltelijke) overnames van MAN en Scania konden oplopen tot een miljard euro, maar dat moet nog altijd blijken. De jaarlijkse synergievoordelen zouden 200 miljoen euro per jaar moeten kunnen opleveren, heeft VW becijfers. Het succes met de multimerk-strategie van VW met onder meer Skoda, Audi en Seat wil men graag herhalen in de bedrijfsauto’s, maar het gebrek aan vooruitgang zorgt voor hoofdbrekens in Wolfsburg.

Vrijdag gaat de raad van toezicht bekijken hoe de samenwerking tussen MAN en Scania verbeterd kan worden, zeggen bronnen tegen Reuters. “Men is niet tevreden hoe het nu gaat en wil de invloed op Scania vergroten”, aldus een insider.  VW heeft nu 62,9 procent van de aandelen van Scania maar wil haar portefeuille nog verder uitbreiden.

Naar verluidt is de top van Volkswagen niet happy met de leiding van Leif Östling aan de truckdivisie. Het aanstellen van voormalig Daimler topman Andreas Renschler staat nog altijd hoog op het verlanglijstje van VW en maakt waarschijnlijk ook deel uit van de agenda voor komende vrijdag.

Eén reactie op “VW houdt truckdivisie tegen het licht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer