UPDATE - ‘VW gaat geen merken verkopen' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

UPDATE – ‘VW gaat geen merken verkopen’

Volkswagen overweegt om een of meerdere van haar merken te verkopen, teneinde een financiële buffer om te bouwen om ‘Dieselgate’ te kunnen overleven. Dat melden diverse Zweedse media op basis van berichtgeving van Reuters. De bewering werd echter volkomen ontkend door Volkswagen Group CEO Matthias Müller, tijdens een persconferentie donderdagmorgen. “Er zijn geen plannen voor verkoop van een van onze merken. Daar is ook helemaal geen noodzaak toe.”

muller_vwVolkswagen heeft bij diverse banken leningen oplopend tot een totaal van 29 miljard euro aangevraagd teneinde om te kunnen gaan met verwachte claims en boetes. De leningen zouden binnen een jaar terugbetaald worden en om dat te kunnen garanderen praat de Volkswagen Group nu intern over de mogelijke verkoop van een of meerdere van haar merken.

Binnen die discussie zijn zeker ook de namen van MAN en Scania gevallen, maar ook die van luxemerken Bentley, Lamborghini en Ducati. “Het is echter twijfelachtig of die laatste merken genoeg geld opbrengen. De verkoop van Scania ligt meer voor de hand. Dat is een complete fabrikant, alles is in eigen huis en het samengaan met MAN loopt toch al niet lekker. Bovendien heeft Volkswagen helemaal geen twee truckfabrikanten nodig”, aldus het Zweedse Auto Motor Sport.

UPDATE – Hoe groot de financiële schade voor de Volkswagen Group ook zal zijn, er worden geen merken verkocht, verzekerde CEO Matthias Müller donderdag tijdens een persconferentie in Wolfsburg. “Er is ook helemaal geen noodzaak om daar aan te denken. Ik weet dat er journalisten zijn die daar anders over denken, maar er is geen ruimte voor speculatie. Er is geen sprake van dat de financiële gevolgen van deze kwestie VW in liquiditeitsproblemen zal brengen. Daar zijn we sterk genoeg voor.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer