Ga naar hoofdinhoud

Wéér afwijzing bod VW op Scania

Het Zweedse pensioenfonds en aandeel Scania-aandeelhouder Fjärde AP-fonden heeft het bod van Volkswagen op de resterende aandelen van Scania afgewezen. Vorige week wees een andere aandeelhouder het bod ook al af.

euro'sFjärde AP-fonden heeft maar 0,6 procent van de Scania-aandelen in handen, maar de afwijzing geeft toch te denken. Het pensioenfonds volgt namelijk het advies van een comité van de Scania RvB, dat vorige maand zei dat het aanbod van VW, ongeveer negen miljard US dollar, niet de waarde van Scania op lange termijn weergeeft. “Wij denken dat de gepensioneerde Zweden, onze klanten, op lange termijn meer baat hebben bij een Scania dat beursgenoteerd en onafhankelijk is”, aldus Fjärde AP-fonden in een verklaring.

Vorige week wees een ander pensioenfonds, AMF, met 0,83 procent van de aandelen in portefeuille, ook al het bod van VW af. De aandeelhouders van Scania hebben tot 25 april om het bod te accepteren (of niet) . Als VW niet aan 90 procent van de aandelen komt kan het bod van tafel worden gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer