Ga naar hoofdinhoud

Marktaandeel DAF in de lift

Het gaat goed met DAF Trucks. In het eerste halfjaar van 2010 groeide het marktaandeel van DAF op de Europese markt voor trucks boven 15 ton naar 16,3 procent. In de eerste helft van 2009 was dat nog geen 15 procent. DAF-moeder Paccar presenteerde dinsdag een fikse winststijging over het tweede kwartaal van 2010.

DAF Trucks HQHet marktaandeel van DAF op de markt van trucks boven de 15 ton, 16, 3 procent, lag nog nooit zo hoog. “Voor de middellange termijn ligt het doel op een marktaandeel van 20 procent. In de markt voor trekkers is DAF Europees marktleider en op de totale markt zijn we tweede. De verwachting is dat er dit jaar in heel Europa in totaal 160.000 tot 170.000 zware trucks schippersworden verkocht, vergelijkbaar met 2009. Voorzichtig aan dus, maar veel EU-lidstaten worden nog immer beïnvloed door de (gevolgen van) de crisis”, aldus DAF topman Harrie Schippers (rechts).

Paccar behaalde in het tweede kwartaal van 2010 een winst van bijna 168 miljoen US dollar. Vorig jaar lag het winstniveau nog op 52,8 miljoen dollar in het tweede kwartaal. De omzet in het eerste half jaar lag op 4,6 miljard US dollar, vorig jaar was dat 3,83 miljard dollar in de eerste zes maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer