Meer gebruikersgemak in Teleroute PRO • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Meer gebruikersgemak in Teleroute PRO

Teleroute brengt een nieuwe versie uit van Teleroute PRO. In deze 2.0 release ligt de nadruk op extra gebruikersgemak, terwijl ook enkele nieuwe functies aan het vrachtuitwisselingssysteem zijn toegevoegd.

Teleroute_PROVorig jaar heeft Teleroute haar aanbod onderverdeeld in drie hoofdproducten: Teleroute GO, PRO en ACTIVE. “GO is laagdrempelig: je kunt er snel mee starten en alleen vrachten mee zoeken”, zegt Govert Versluis, Market Manager North Europe bij Teleroute. De PRO-versie is bedoeld voor dagelijks gebruik van het vrachtuitwisselingssysteem. Teleroute ACTIVE is het jongste product, gericht op zeer intensief gebruik. “Met ACTIVE kun je bijvoorbeeld zes zoekopdrachten tegelijk op het scherm hebben en meer op details zoeken”, licht Versluis toe.
Teleroute ACTIVE wordt later dit jaar vernieuwd; nu introduceert Teleroute de tweede versie van Teleroute PRO. “Het systeem is sneller, visueel aantrekkelijker en gemakkelijker in gebruik”, vertelt Versluis. Als voorbeeld noemt hij dat er vanaf de homepage direct vracht kan worden gezocht. “Voorheen moest je hiervoor eerst doorklikken naar vracht aanbieden/zoeken.”
Nieuwe functies in Teleroute PRO zijn de mogelijkheid om een favoriete/ongewenste partner te benoemen en een ‘star rating’-systeem dat aangeeft hoe veilig een gebruiker is als partner om zaken mee te doen.
“Als je graag met een bedrijf samenwerkt, kun je dit in Teleroute PRO aanmerken als favoriete partner. Dan verschijnt er bij het bedrijf een ‘duim omhoog’ op het scherm”, legt Versluis uit. Andersom kan ook een ongewenste partner worden vastgelegd: bij zo’n bedrijf komt een duim omlaag op het scherm te staan. “Zo kun je sneller reageren op aanbiedingen”, aldus Versluis.

Teleroute PRO starratingDe nieuwe star rating in Teleroute geeft aan in hoeverre een gebruiker aan de voorwaarden voldoet die Teleroute stelt aan veilig zakendoen. Versluis: “We checken een aantal zaken, zoals: heeft de gebruiker de gedragscode ondertekend, is het bedrijfsprofiel op orde, zijn de verzekeringspapieren aan Teleroute overhandigd en zijn er klachten tegen de gebruiker.” Is alles in orde, dan krijgt de gebruiker een groene balk te zien. “Zijn er zaken niet op orde, dan wordt een deel van de balk oranje en melden wij de gebruiker wat hij moet doen om op de rating op het hoogste niveau te brengen”, aldus Versluis. In eerste instantie ziet de gebruiker de star rating alleen zelf. “Later dit jaar willen we hem ook publiek maken”, zegt Versluis.
Teleroute, dat een dagelijks aanbod van meer dan 250.000 vrachten en 70.000 gebruikers in Europa heeft, is ook op andere fronten actief op het gebied van veiligheid. “We werken nauw samen met TLN en de officier van justitie voor ladingdiefstal om criminaliteit aan te pakken”, zegt Versluis. “Ook blijven we klanten waarschuwen om zorgvuldig met logincodes om te gaan en de interne processen op veiligheid af te stemmen door bijvoorbeeld het kenteken te controleren van de truck die de lading komt afhalen.”
Versluis geeft aan dat er in de nieuwe versie van Teleroute PRO ook een belangrijk aspect niet is veranderd: er worden geen verladers op het vrachtuitwisselingssysteem toegelaten. “Dit is een bewuste keuze die we 25 jaar geleden hebben gemaakt. In samenspraak met onze klanten zien wij op het moment geen reden om hier vanaf te stappen”, licht Versluis toe. “Maar we zijn uiteraard constant in beweging om aan de veranderende wensen van klanten te voldoen. De nieuwe release van Teleroute PRO is daar een voorbeeld van.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer