Ga naar hoofdinhoud

Meer omzet en winst voor Scania

Scania heeft in de eerste negen maanden van dit jaar meer vrachtwagens verkocht en meer winst behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral op de Braziliaanse markt doet het bedrijf goede zaken, maar ook in Europa begint de vraag weer aan te trekken.

Scania ploegt door de sneeuwDe omzet steeg met 27 procent tot ruim 55 miljard kroon (6 miljard euro) en de nettowinst over de eerste negen maanden kwam uit op ruim 666 miljoen euro. In het derde kwartaal klom de omzet tot 18,6 miljard kroon. Dat was beneden de verwachtingen van analisten. Op de beurs in Stockholm ging het aandeel Scania 5,5 procent omlaag.

De verkopen van producenten van zware vrachtauto’s hebben dit jaar herstel laten zien, na de zwaarste crisis in tientallen jaren. Zij profiteren vooral van een sterke vraag uit Azië, maar ook in Europa en de Verenigde Staten trekken de verkopen geleidelijk weer aan. De concerns hebben de winsten ook zien groeien door rigoureuze kostenbesparingen door het ontslag van duizenden werknemers.

Concurrent Volvo maakte vorige week een hoger dan verwachte winst bekend en voorspelde een dubbelcijferige groei voor zijn markten. Scania, met het Duitse Volkswagen als grootaandeelhouder, hield zijn lippen maandag stijf op elkaar over de vooruitzichten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer