Ga naar hoofdinhoud

1000 Actrossen voor Girteka

Het Litouwse transportbedrijf Girteka Logistics heeft bij Mercedes-Benz een order geplaatst voor 1000 Actros trekkers. Het is meteen de grootste order uit Oost-Europa ooit voor Mercedes-Benz.

Silberauto@Girteka--6“We zijn trots dat we Girteka Logisics tot onze klanten kunnen rekenen, en dat het ook nog eens de grootste fleetorder in Oost-Europa is in onze historie”, aldus Stefan Buchner, hoofd van Mercedes-Benz trucks. “We voelen ons vereerd door het vertrouwen van Girteka. Het is nogmaals een bewijs dat onze Actros de competitie met de concurrentie goed aankan.”

Girteka bestaat dit jaar precies 20 jaar. “We hebben besloten dit jaar, ons jubileumjaar, op te luisteren met een modernisering van onze vloot. 1000 nieuwe Actrossen, een belangrijke strategische beslissing voor ons”, aldus Girteka CEO Mindaugas Raila.

De Actrossen worden gefaseerd uitgeleverd. De eerste rijden inmiddels al. Alle 1000 Actrossen worden geleverd met een OM471 Euro 6 motor voorzien van Predictive Powertrain Control (PPC), BigSpace Cab en Fleetboard telematicasysteem.

 

2 reacties op “1000 Actrossen voor Girteka

  • rob

    ik lees dat ze 20 jaar bestaan , ik dacht dat ze vorig jaar opnieuw begonnen waren , nadat ze afscheid van hun rekeningen genomen hadden ?
    of heb ik t mis ?

  • nab

    Zal Volvo niet leuk vinden, inmiddels is Girteka zo groot geworden, dat ze de Spaanse en Scandinavische markt overheersen. Wat doen wij verkeerd en zij zo goed of is soms meest subsidie geld waar ze op draaien, want Brussel geeft wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer