Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: 26 tons elektrische truck van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz presenteerde woensdag in Stuttgart de Urban eTruck, wat een sjieke naam is voor een e-Cell versie van de Antos distributietruck. De Urban eTruck krijgt een totaalgewicht van 26 ton en heeft een actieradius van 200 km.

De Urban eTruck maakt gebruik van een elektrische achteras, met twee hubmotoren bij beide wielen. Die leveren beide 125 kW met een koppel van 500 Nm. Samen met de transmissie is een totaalkoppel van 11000 Nm haalbaar. De elektrische as is afkomstig van ZF en wordt ook gemonteerd op de Citaro Hybrid bus. Het batterijpakket is goed voor 212 kWh en weegt 2.500 kg. Opladen duurt in het snelste geval 2 uur, afhankelijk van de aansluiting.

Volgens Mercedes-Benz is de Urban eTruck goed voor een totaal laadvermogen van 12,8 ton, slechts 700 kg minder dan een vergelijkbare Antos in dieseluitvoering. Eigenlijk is de e-aandrijflijn 1,7 ton zwaarder, maar Mercedes-Benz maakt bij deze truck al gebruik van de 1 ton extra die elektrische voertuigen zwaarder mogen zijn door de nieuwe EU richtlijn maten en gewichten.

De Urban eTruck wordt samen met een nieuwe versie van de Fuso Canter E-Cell (links op de foto) gepresenteerd op de IAA in Hannover. De eTruck wordt gebouwd in Wörth. Mercedes-Benz geeft geen prognoses af voor prijzen en ook niet voor verwachte verkoopaantallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer