Ga naar hoofdinhoud

52 Actrossen met FleetBoard voor Cornelissen

De Cornelissen Groep uit Nijmegen nam recent 52 Mercedes-Benz Actros 1840 LS distributietrucks in gebruik voor de bevoorrading van verschillende supermarktketens. Op alle trucks is het telematicasysteem FleetBoard actief om chauffeurs te coachen in het optimaliseren van de rijstijl.

Cornelissen_1
Henk Cornelissen, algemeen directeur van de Cornelissen Groep: “Mercedes-Benz is voor ons een betrouwbaar merk, maar ook de uitstraling is voor ons van belang. Uiteraard spelen ook de lage kosten per kilometer een belangrijke rol in onze keuze voor Mercedes-Benz en is het een absolute pré dat er voor onderhoud en reparatie aan de voertuigen een landelijke dekking geldt. Het reparatie- en onderhoudscontract geeft ons de mogelijkheid om waar dan ook in Nederland onderhoud en reparaties te kunnen laten uitvoeren. Daarmee zijn we niet meer specifiek dealerafhankelijk. Met de verschillende standplaatsen verdeeld over Nederland geeft ons dit meer flexibiliteit.” Cornelissen Groep, opgericht in 1930 en momenteel met 360 man personeel,  is onder meer actief binnen de retailbranche. “De Mercedes-Cornelissen_3Benz Actros 1840 LS distributietruck is door middel van de drie schuine traptreden ideaal voor de chauffeur en ergonomisch verantwoord”, aldus Cornelissen. Naast de 52 Actros 1840 LS trucks die ingezet worden in de supermarktdistributie, nam Cornelissen Groep afgelopen jaar ook drie Actros 1842 LS lowliners in gebruik die worden ingezet door dochterbedrijf Capa Pallets. Deze voertuigen zijn ideaal voor het laden en lossen van pallets. Tevens rijden er sinds kort drie Actros 1842 LS trucks bij Cornelissen Groep die worden ingezet als LZV. Begin dit jaar worden nog drie Actros LZV’s in gebruik genomen.

Cornelissen Groep maakt gebruik van FleetBoard, het telematicasysteem van Daimler, om chauffeurs met de module voertuigmanagement actief te coachen op hun rijstijl en zo het brandstofverbruik, de slijtage en de uitstoot nog verder terug te dringen. Alle chauffeurs worden getraind om in het managementsysteem een gemiddelde rijstijlwaardering van 9 te behalen. Een FleetBoard-consultant is bij Cornelissen Groep actief om dit proces te begeleiden. Ook de FleetBoard-module Service & Uptime wordt actief gebruikt om reparatie en onderhoud optimaal in te plannen om zo kosten te besparen en ongewenste stilstand te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer