Daimler en Waymo willen trucks Level 4 autonoom laten rijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Daimler en Waymo willen trucks Level 4 autonoom laten rijden

Daimler Trucks en Waymo hebben een strategisch partnerschap gesloten om samen SAE Level 4 technologie te ontwikkelen. Daarmee kan autonoom gereden worden. Het is de bedoeling dat de autonome technologie van Waymo wordt toegepast op een Freightliner Cascadia.

Waymo is al meer dan 10 jaar bezig om auto’s zelfstandig te laten rijden, met meer dan 32 miljoen praktijkkilometers aan ervaring.

Zowel Waymo als Daimler Trucks hebben het gemeenschappelijke doel om de verkeersveiligheid en -efficiëntie voor fleetowners te verbeteren. De autonome Freightliner Cascadia truck, uitgerust met de Waymo Driver, zal de komende jaren beschikbaar zijn voor klanten in de VS. Waymo en Daimler Trucks zullen de uitbreiding naar andere markten en merken in de nabije toekomst onderzoeken.

Martin Daum, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG en lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG: “Als leider van onze branche is Daimler Trucks de pionier op het gebied van geautomatiseerde trucking. In de afgelopen jaren hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt op onze wereldwijde roadmap om in serie geproduceerde, sterk geautomatiseerde trucks op de weg te brengen. Met onze strategische samenwerking met Waymo als leider op het gebied van autonoom rijden zetten we opnieuw een belangrijke stap in de richting van dat doel. Dit partnerschap vormt een aanvulling op de tweeledige strategie van Daimler Trucks, waarbij we samenwerken met twee sterke partners om onze klanten autonome L4-oplossingen te leveren die naadloos zijn geïntegreerd met onze trucks.”

John Krafcik, CEO, Waymo: “We hebben het grootste respect voor Daimler’s technische vaardigheden en brede wereldwijde productportfolio voor vrachtwagens, en daarom kijken we ernaar uit om de Waymo Driver, samen met onze nieuwe partner, in te zetten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en logistieke efficiëntie op de wegen van de wereld.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer