Ga naar hoofdinhoud

Daimler scoort records over 2018

2018 was een goed jaar voor Daimler, het moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz. Het was zelfs het meest succesvolle jaar ooit, met recordverkoop, -omzet en -winst. Dat verklaarde Daimler topman Martin Daum bij de presentatie van de jaarcijfers in Gaggenau. De vooruitzichten voor 2019 zijn ook goed, met de start van de productie van de nieuwe Actros in juni.

517.300 voertuigen verkocht Daimler Trucks wereldwijd in 2018, fiks meer dan de 470.700 van 2017. 85.400 voertuigen werden in Europa aan de man gebracht, iets meer dan 3.000 meer dan het jaar ervoor. De echte groei in verkopen zat ‘m in Noord-Amerika, Brazilië en India. De omzet die werd gegenereerd lag op 38,3 miljard euro (2017: 35,8 miljard euro) en de winst kwam uit op 2,753 miljard euro (2017: 2,383 miljard euro, + 16 procent). “Prima cijfers, en ook voor het komende fiscale jaar zijn we voorzichtig optimistisch. Een lichte groei in verkopen moet haalbaar zijn, een groei in ROS winst van 7 tot 9 procent eveneens”, aldus Daum.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd afgelopen jaar gepresenteerd. De productie van de nieuwe Actros start in juni van dit jaar. Zoals TTM.nl eerder meldde zet Mercedes flink in op de veldtesten met de eActros. Nieuws is er ook te melden rond Fleetboard, Mercedes’ eigen telematicasysteem. Ten eerste gaat het dochterbedrijf Fleetboard GmbH op in Daimler Trucks en ten tweede zal Fleetboard zelf op den duur verdwijnen. Daimler heeft namelijk de app Habbl gekocht, een heel pakket aan telematicaservices dat de hele supplychain afdekt. Op den duur zal Habbl de basis worden van een nieuwe GmbH – Fleetboard Logistics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer