Ga naar hoofdinhoud

Eerste Euro 6 Actros dual fuel voor Howard Tenens

Het Britse transportbedrijf Howard Tenens zal op 3 november aanstaande de eerste in Europa geleverde Mercedes-Benz Actros Euro 6 dual fuel in gebruik nemen. De truck is omgebouwd door Prins Autogas in samenwerking met Howard Tenens.

Actros Dual Fuel euro 6

Howard Tenens kon niet wachten op de vrachtwagenfabrikanten die met Euro 6 dual fuel trucks op de markt gaan komen. Dit zou nog zeker 2 jaar gaan duren. Daarom wendde het bedrijf zich tot Prins Autogas als innovatieve technologiepartner. Zij konden binnen een korte tijd wel een ombouw leveren voor een Euro 6 truck die zowel op CNG (aardgas) en diesel kan rijden. Met een dual fuel truck wordt bespaard op dieselkosten.

DAF-truck met CNG

De conversie van de eerste Euro 6 truck is nu compleet. Het betreft hier een Mercedes-Benz Actros 2445 met een 12,8 liter motor met een vermogen van 450 pk. De truck heeft een GVW van 44.000 kg, beschikt over predictive powertrain control en een CNG-tank met een capaciteit van 93 kg. De Mercedes-Benz wordt, volgens zeggen van Howard Tenens, al snel gevolgd door een DAF met CNG conversie. Het bedrijf zal de komende maanden meerdere brandstoftesten doen met Euro 6 dual fuel voertuigen.

Eerste Euro 6 dual fuel truck in Europa

Actros Dual Fuel 2 euro 6Jamie Hartles, Commercial en Marketing Director van Howard Tenens: “We zijn trots om deze eerste Euro 6 dual fuel conversie in gebruik te nemen, niet alleen in Engeland, maar ook de eerste in Europa. De partnership tussen Howard Tenens en Prins ondersteunt onze commitment voor een duurzame logistiek.”

Will Putter, Commercial Director Prins UK: “Prins Autogas Systemen B.V. heeft onze verwachtingen overtroffen door in een tijdsbestek van minder dan twee maanden een dual fuel systeem voor Euro 6 motoren te ontwikkelen. Dit dankzij de kwaliteit en de flexibiliteit van het Prins Dieselblend-2.1 systeem. Prins UK wil drie verschillende merken Euro 6 conversie systemen op de markt voor aardgas  uiterlijk eind eerste kwartaal van 2015.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer