Elektrische Actros komt als trekker 500 km ver • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elektrische Actros komt als trekker 500 km ver

De Mercedes-Benz eActros wordt tegenwoordig in serie geproduceerd, maar het gaat dan altijd nog om distributietrucks. Serieproductie van een elektrische Actros trekker duurt nog 2024, maar de eerste proeven beginnen al dit jaar.

Deze weken organiseert Daimler Truck in Wörth een evenement om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de eActros, die afhankelijk van het accupakket 300 tot 400 km actieradius heeft. De eActros is nu in serieproductie en Mercedes-Benz zegt te werken aan extra varianten van de eActros, die tot nu uitsluitend als distributietruck in bakwagenconfiguratie wordt ingezet.

Een versie voor de langere afstand is er tot op heden niet, net zo min als een trekkerconfiguratie. De zogeheten eActros LongHaul wordt momenteel gebouwd voor inzet in proeven, die nog dit jaar gaan starten. De eActros LongHaul heeft een actieradius van 500 km en is geschikt voor megawatt-charging. Dat moet het mogelijk maken om de accu’s flink bij te laden tijdens de reguliere rusttijd van chauffeurs.

Het is het doel van Daimler Trucks om het marktaandeel van emissievrije nieuwe trucks in 2030 boven de 50 procent te laten uitkomen. Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks: “De grote belangstelling voor onze eActros Driving Experience in Wörth is eens te meer een bewijs van de populariteit die eMobility aan het winnen is bij klanten. Zij geven daarmee een sterk signaal af aan alle stakeholders om snel en met vereende krachten steeds meer eTrucks op de weg te zetten, de laadinfrastructuur uit te breiden en TCO-neutraliteit te creëren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer