Ga naar hoofdinhoud

Fuel Duel overtuigt Dollevoet

Logistiek dienstverlener Ad Dollevoet uit Oss nam onlangs vijf nieuwe Actros 1845 LS trekkers in gebruik. Aanleiding daarvoor was de geslaagde Fuel Duel eerder dit jaar, waarbij de Actros met tweede generatie motor 1 op 4,4 reed.

Inmiddels staan 13 trucks van Mercedes-Benz bij Ad Dollevoet op de dam. Vijf daarvan werden onlangs geleverd door Rüttchen Autowereld nadat de chauffeurs van Dollevoet een succesvolle Fuel Duel reden. De aanschaf van de overige Mercedes-Benz trucks verliep op soortgelijke wijze: aan de hand van een succesvolle Fuel Duel waarbij de trucks van Mercedes-Benz lieten zien dat ze qua brandstofverbuik hun concurrenten voor blijven. Ook telematicasysteem FleetBoard deed, sinds de introductie van de Actros trekkers, intrede in het bedrijf. Dat bevalt zo goed dat er vergevorderde plannen zijn om het telematicasysteem ook op trucks van andere merken te gebruiken.

Eerder dit jaar testte Ad Dollevoet de nieuwe Mercedes-Benz motoren van de tweede generatie tijdens een Fuel Duel. Een week lang reden verschillende chauffeurs op de Actros. Met gemiddeld 1 op 4,4 deed de Actros met nieuwste motor het bijzonder goed. Ten opzichte van zijn voorganger met de Predictive Powertrain Control is hij 4 procent zuiniger. Daarnaast bevalt de Actros als auto goed. “De chauffeurs zijn erg tevreden over de Actros. We hebben verschillende cabine-uitvoeringen met alles erop en eraan. Dat zorgt voor een prettige werk- en leefomgeving. Maar ik hoor die jongens altijd positief praten over het rijgemak en het directe stuurgedrag van de Actros. Daarnaast vind ik het gewoon een hele chique auto om te zien“, vertelt directeur Sebastiaan Dollevoet. Rüttchen Autowereld leverde daarom niet lang na de meest recente Fuel Duel vijf nieuwe Mercedes-Benz Actros 1845 LS met StreamSpace-cabine. De trucks worden, net als de andere trekkende eenheden van Dollevoet, vooral ingezet voor dedicated transport en pallet distributie.

Ad Dollevoet, gevestigd in Oss, bestaat al sinds 1957. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot logistiek dienstverlener met diensten als transport, distributie van pakket-, en palletdistributie, opslag, order picking, en Value Added Logistics. Het werkgebied van het bedrijf beslaat geheel Europa maar richt zich vooral op de Benelux. Het wagenpark van Dollevoet B.V. bestaat uit 40 trekkende eenheden waarvan 13 van Mercedes-Benz. Het bedrijf heeft 50 medewerkers in dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer