Ga naar hoofdinhoud

Hankook af-fabriek op Mercedes-Benz Actros

Hankook Tire breidt haar portfolio van eerste montage vrachtwagenbanden verder uit en levert de banden in zes verschillende maten voor de Mercedes-Benz Actros.

20150603_Hankook-Tire-Fitted-as-OE-for-Mercedes-Benz-Truck-Actros_lrMet de levering van de eerste montage banden voor een van de meest verkochte zware vrachtwagens in Europa – de Mercedes-Benz Actros – begint Hankook met de diversificatie van haar merk in een uiterst concurrerend marktsegment. Daarmee bouwt Hankook haar divisie voor eerste montage banden met Daimler AG verder uit. Al vanaf 2014 levert de onderneming eerste montage banden voor de Mercedes-Benz Atego. Hankook wil haar aanwezigheid in het segment van de zware vrachtwagens in de nabije toekomst verder uitbouwen door het aantal bandenmaten uit te breiden. Voor de nieuwe Actros zal de bandenfabrikant vier modellen gaan leveren: de voor het internationale wegtransport ontwikkelde Hankook e-cube AL10 (All Position Long Haul) voor de vooras en e-cube DL10 (Drive Axle Long Haul) voor de aandrijfas, evenals banden voor het rijden op de weg en op terrein, de AM06 en DM03.

Het profielontwerp van de Hankook e-cube AL10 voorkomt ongelijkmatige slijtage dankzij een gelijkmatiger contactvlak met de ondergrond en heeft een goede belastbaarheid en levensduur. Bij de ontwikkeling van de AL10 werd de nadruk gelegd op het optimaliseren van de handling, om het bochtengedrag en de stabiliteit te verhogen. De band wordt in de maten 295/80R22.5 en 385/55R22.5 geleverd. De Hankook e-cube DL10 voorkomt ongelijkmatige slijtage, waarbij de rijprestaties behouden blijven. Bovendien komen een goede grip en verbeterde tractie de levensduur ten goede. Dit model wordt in de maten 295/80R22.5 en 315/70R22.5 geleverd.

De banden zijn dankzij de milieuvriendelijke eigenschappen, d.w.z. de lange levensduur, het lagere brandstofverbruik en de geringe rolweerstand, zeer geschikt voor de nieuwe Actros, die overeenkomstig de Europese richtlijnen in het kader van het terugdringen van schadelijke emissies door vrachtwagens, de Euro 6, is ontwikkeld.

De banden voor het verkeer op terrein en op de weg, de Hankook AM06 en Hankook DM03, zullen onder de Actros in de maten 315/80R22.5 worden gebruikt. Beide banden onderscheiden zich volgens Hankook door ‘de grote mate van robuustheid, de langere levensduur en de verbeterde tractie’ en zijn daarmee geschikt voor het gebruik op de zwaarste terreinen. De AM06 en de DM03 bieden niet alleen een prima belastbaarheid, maar zijn ook minder gevoelig voor beschadigingen van de schouder van de band. Daarvoor zorgen de versterkte schouders van de band, die in combinatie met bijzonder houdbare karkassen, schade aan de wangen effectief voorkomen.

“De contracten voor het leveren van eerste montage banden met premium fabrikanten zoals Mercedes-Benz bevestigen onze strategie om duurzaam te investeren in kwalitatief hoogwaardige, moderne bandentechnologie”, aldus Seung Hwa Suh, bestuursvoorzitter van Hankook Tire. “Hankook Tire zal in de komende jaren haar aanwezigheid in het segment van premium vrachtwagenbanden, op basis van haar ontwikkelingskracht en productkwaliteit, verder uitbouwen.”

Na de eerste leveringsovereenkomsten voor Daimler Truck North America (DTNA) in de Verenigde Staten van Amerika in 2012, heeft Hankook Tire de samenwerking met Mercedes-Benz Trucks in 2014 verder uitgebouwd en naar de Europese markt uitgebreid, waardoor de eerste montage portfolio van Hankook Tire in de Truck & Bus Segment gevarieërder werd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer