Ga naar hoofdinhoud

Managementwissel Daimler Trucks & Buses

Per 1 juli 2015 vindt er een wisseling van de wacht plaats in het management van Daimler Trucks & Buses. Ulrich Bastert (55), verantwoordelijk voor Marketing, Sales en Services bij Mercedes-Benz Trucks, en Till Oberwörder (44), verantwoordelijk voor Marketing, Sales en After Sales bij Daimler Buses, gaan van positie wisselen.

Ulrich Bastert, Daimler AG

Stefan Buchner, directeur Mercedes-Benz Trucks: “Ulrich Bastert heeft alle marketing en verkoopactiviteiten van Mercedes-Benz Trucks met succes goed in greep gehad de afgelopen acht jaar. Het merk heeft zich uitstekend ontwikkeld onder zijn leiderschap. Vooral zijn rol bij de introductie van de nieuwe truckgeneratie verdient een extra compliment. Tevens creëerde hij de afgelopen twee jaar een basis voor een succesvolle toekomst voor de Mercedes-Benz Trucks verkoopdivisie door de implementatie van een consistente klantspecifieke benadering.” Met de overgang naar de busdivisie moet Ulrich Bastert, gezien zijn ervaringen bij de truckdivisie, een bijdrage gaan leveren aan de wereldwijde groei bij Daimler Buses.

Daimler OberwörderIn Till Oberwörder heeft Daimler een manager met internationale ervaring in huis die de sales en marketing activiteiten bij Mercedes-Benz Trucks gaat leiden. “Till Oberwörder heeft de afgelopen drie jaar bij EvoBus een belangrijke rol gespeeld bij de succesvolle verkopen bij Setra en Mercedes-Benz. Daarbij speelde hij tevens een grote rol in het behalen van de omzet”, licht Hartmut Schick, directeur Daimler Buses toe. “Hij heeft de Daimler Buses wereldwijde Sales en After Sales organisatie voorbereid op de toekomst. Zijn internationale ervaring maakt hem de ideale kandidaat om het werk van zijn voorganger voort te zetten.

De managementwisseling hangt nog af van de goedkeuring van de Raad van Commissarissen bij EvoBus, welke waarschijnlijk binnen enkele dagen zal volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer