Meer Mercedes-Benz trucks in wagenpark Mooy Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Meer Mercedes-Benz trucks in wagenpark Mooy Logistics

Mooy Logistics uit Waddinxveen nam onlangs tien Mercedes-Benz Actros 2540 LS trucks in gebruik. De trekkers worden ingezet om  containertransporten uit te voeren vanaf de havens van Rotterdam en Antwerpen. Het lage brandstofverbruik is een van de belangrijkste redenen voor de aanschaf van de Actros trucks.

Mooy_Mercedes_Actros

Van links naar rechts, H.Varenhorst van Mercedes-Benz, J.M. van Noort en W. Zonnevijlle. Beide van Mooy Logistics

Mooy Logistics, gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, heeft een wagenpark van circa 140 trucks. Inmiddels zijn er 21 trucks geleverd door Mercedes-Benz. Eén van de belangrijkste redenen voor de keuze voor de Actros is het lage dieselverbruik van de Actros vrachtwagens die het bedrijf in 2013 in gebruik nam. De Actros 2540 LS 6×2 trucks met voorloopas en StreamSpace-cabine zijn onder andere voorzien van de veiligheidssystemen Active Brake Assist 3 en Lane Assist. Vanwege de verplichtstelling van de Euro 6-norm op Maasvlakte 2 vorig jaar, besloot het bedrijf alle trekkers die in het containertransport vanaf de Rotterdamse haven actief zijn, te vervangen door Euro 6-trucks.

Mooy_Mercedes_Actros_uitgelichtDe logistiek dienstverlener deed al veel ervaring op met de Actros, zowel met Euro 5- als met Euro 6-motor. Met name het lage brandstofverbruik was doorslaggevend om weer voor Mercedes-Benz te kiezen. Sinds enkele jaren vindt een deel van het containertransport, waar de trucks van Mooy Logistics voor worden ingezet, ’s nachts plaats. De chauffeurs beginnen om 01.00 uur, halen twee containers op en nemen tijdens de ochtendspits hun pauze. Dat is tegelijk het moment dat in de warehouses de handling van containers wordt verzorgd. In de loop van de ochtend is de nachtrijder klaar met zijn dienst en neemt een collega de vrachtauto over voor het transport van versproducten. Dankzij deze manier van werken behaalt Mooy Logistics meer omzet en rendement met het geïnvesteerd materieel én wordt de service naar klanten verbeterd. Omdat de containers eerder in de warehouses zijn, beschikken de klanten sneller over de kwaliteitsrapporten van hun versproducten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer