Mercedes-Benz gaat FuelDuel weer aan met nieuwe Actros • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mercedes-Benz gaat FuelDuel weer aan met nieuwe Actros

Onder het motto ‘Go the extra mile!’ presenteert Mercedes-Benz Trucks een nieuw FuelDuel, ditmaal met de nieuwe Actros. FuelDuel is de praktijktest van Mercedes-Benz waarin ondernemingen gedurende twee tot drie weken in een speciale Actros Fuel Duel-testtruck de brandstofvoordelen zelf kunnen ondervinden. De meer dan zestig innovaties van het nieuwe truckmodel maken volgens het merk uit Stuttgart een brandstof- en CO2-reductie tot wel 5 procent mogelijk ten opzichte van zijn voorganger.

Mercedes-Benz Trucks zet in op een continue doorontwikkeling van haar trucks, zo ook in het geval van de Actros. Het truckmodel weet al sinds 2011 door diverse innovaties 16 procent brandstofbesparing te realiseren. Met de komst van de nieuwe Actros zet Mercedes-Benz Trucks deze trend voort. Door de meer dan zestig innovaties is de Actros tot wel 5 procent zuiniger dan zijn voorganger. De doorontwikkelde Predicitive Powertrain Control kent nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. De anticiperende cruisecontrol maakt gebruik van de meest geavanceerde gps-systemen en precieze topografische wegenkaarten. Daarnaast is de truck uitgevoerd met de revolutionaire MirrorCam, die de truck niet alleen veel veiliger maakt door de hele combinatie beter in beeld te brengen. Door het ontbreken van de zijspiegels is de truckcabine bovendien gestroomlijnder en daardoor zuiniger. Ook de nieuwe, concaaf gevormde zijfenders dragen bij aan een nog aerodynamischere truck. Verder beschikt de Actros over een uitgebalanceerde aandrijflijn die het maximale uit iedere druppel diesel haalt. De PowerShift automaat met geoptimaliseerd oliecircuit en gladdere tandwielen zorgt voor minder wrijving in de aandrijflijn. Dankzij de langere achterasoverbrenging is het koppel bij lage toerentallen beschikbaar. De totale besparing van de nieuwe Actros bedraagt 3 tot wel 5 procent brandstof.

Sinds de introductie in Nederland in 2010 is de Fuel Duel uitgerold in nog eens 21 Europese landen, waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Polen, Zwitserland en Italië. Fuel Duel geeft bedrijven inzicht in wat de nieuwe Actros bij kan dragen aan brandstofbesparing. Tijdens een Fuel Duel neemt de nieuwe Actros het op tegen een referentievoertuig: de zuinigste truck uit de vloot van een onderneming. Gedurende twee tot drie weken maakt de speciale Actros Fuel Duel-testtruck deel uit van het wagenpark van het bedrijf, zodat de truck getest kan worden in de dagelijkse praktijk met eigen routes, lading en chauffeur. De chauffeur(s) ontvangen voorafgaand aan de praktijktests een praktische instructie, waardoor ze optimaal gebruik kunnen maken van de technieken van de nieuwe Actros. Tijdens de Fuel Duel monitort Mercedes-Benz telematicasysteem Fleetboard onder meer de rijstijl. De analyse van deze data reikt handvatten aan, waarmee verdere verlaging van het brandstofverbruik mogelijk wordt. Na afloop van de Fuel Duel worden de gebruiksgegevens met de klant gedeeld en vergeleken met het referentievoertuig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer