Ga naar hoofdinhoud

Mercedes start productie nieuwe Actros

Mercedes-Benz heeft in haar fabriek in Wörth am Rhein het eerste exemplaar van de nieuwe Actros-generatie van de band laten rollen. Het gaat om een saffierblauwe Actros 1851 LS 4×2 en daarmee is de productie van de nieuwe Actros officieel van start.

De blauwe Actros is de eerste van de nieuwe generatie die naar een klant gaat. Welk bedrijf dat is, is niet bekend gemaakt. Stefan Buchner, hoofd van Mercedes-Benz Trucks: “Met de nieuwe Mercedes-Benz Actros hebben we de veiligste, meest efficiënte en echt connected vrachtwagen ooit. Hij is nu echt klaar om de weg op te gaan, voor onze klanten.”

De nieuwe Actros heeft baanbrekende technologie als Active Drive Assist, de MirrorCam en een verbeterde versie van Predictive Cruise Control. Lees de komende editie van TTM.nl magazine voor een uitgebreide rij-impressie.

Sinds de eerste generatie Actros in 1996 heeft Mercedes-Benz al 1,2 miljoen voertuigen van dit type verkocht. De nieuwe Actros wordt in Wörth gebouwd, maar zal ook in de Turkse stad Aksaray van de band rollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer