Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Unimog-organisatie in Nederland

Om de nieuwe generatie Unimog met Euro 6-motor actief aan de man te brengen, heeft Mercedes-Benz Nederland per 2014 een officiële Mercedes-Benz Unimog organisatie opgericht. Bedrijfswagendealers Wensink en Gomes zijn nu officieel Unimog verkoop en aftersalesdealer.

UnimogVertagshändlerGomesWensinkNiederlandeDe Unimog-organisatie verwacht in Nederland vooral met de modellen U423 k voor rail-inzet en U430 k voor onderhoud van wegen en groen in een vraag te voorzien. De nieuwe Unimogdealers verzorgen zowel sales als aftersales. Er komt een dedicated Unimog verkoopexpert op, die zich exclusief richt op de verkoop van het voertuig en de grote hoeveelheid randapparatuur. De Unimog kan worden uitgerust met meer dan 1.000 snel uitwisselbare werktuigen. Dit vraagt van verkopers een grote kennis van deze randapparatuur en daarmee de veelzijdige inzetbaarheid van het voertuig. Ook de aftersales organisaties van Wensink en Gomes zijn toegerust met de juiste onderdelen, speciaal gereedschap en technische trainingen voor reparatie en onderhoud aan de Unimog. Huisleasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay is nauw betrokken bij de nieuwe Unimog-organisatie zodat de Unimog tevens voor een aantrekkelijk tarief geleased worden.

Rangeren

In Nederland verwacht de Unimog-organisatie vooral een grote vraag naar de U423 k voor rail-inzet en de U430 k voor onderhoud aan wegen en groen. De U430 k is, dankzij de smalle werkbreedte van onder de 2,1 meter, geschikt voor inzet langs wegen om daar werkzaamheden als maaien en ruimen, geluidsschermen wassen, onkruidbestrijding, Unimog NL 423 kbladruimen, gladheidsbestrijding en sneeuwruimen uit te voeren. Met de U423 k met railonderstel denkt Mercedes-Benz voor veel organisaties met spoor een aantrekkelijke machine te bieden. Zo kent de Unimog als rangeerder een aantal praktische voordelen ten opzichte van de traditionele rangeerlocomotief. In aanschaf is het voertuig tot 60 procent goedkoper en het bespaart tot 80 procent brandstof. De U423 k met railonderstel is geschikt voor sleeplasten tot 1.000 ton.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer