Ga naar hoofdinhoud

Ook Mercedes gaat trucks bouwen in China

Vorige week was het Scania dat bekend maakte trucks in China te gaan bouwen, deze week maakt Daimler bekend dat het Mercedes-Benz trucks in China gaat produceren en verkopen.

Daimler Truck gaat dat doen samen met Beiqi Foton Motor, waarmee het al sinds 2012 samen Auman trucks produceert in de joint-venture Beijing Foton Daimler Automotive Co., Ltd.

Er is door de joint-venture meer dan 485 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop van een fabriek en de opzet van assemblagelijnen.

De fabriek in Huairou (Beijing) zal vanaf 2023 Mercedes-Benz trucks gaan produceren volgens het motto ‘Made in China for China’. De vrachtwagens krijgen wel beproefde Daimler-technologie, maar zijn vanzelfsprekend geconfigureerd naar Chinese marktwensen.

Tegelijk zal Daimler ook andere modellen van haar Mercedes-Benz portfolio blijven importeren en verkopen. Ook het merk Auman blijft in de markt, omdat het voldoet aan de Chinese wensen van een value-for-money truck. De Mercedes-Benz trucks die in Huairou gebouwd gaan worden zijn bestemd voor een hoger marktsegment.

De Chinese markt voor zware vrachtwagens had in 2019 een volume van 1,1 miljoen stuks. Voor 2020 wordt verwacht dat meer dan de helft van de wereldwijd verkochte vrachtwagens in China zal worden geregistreerd. China vormt een belangrijk onderdeel van de wereldwijde platformstrategie van Daimler Trucks en door de binnenlandse productie van Mercedes-Benz en Auman-trucks in China zal het bedrijf naar eigen zeggen het potentieel van ’s werelds grootste vrachtwagenmarkt verder benutten. Met het oog op de toekomst wordt verwacht dat de verkoop in China steeds meer zal bijdragen aan de wereldwijde ontwikkeling van Daimler Trucks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer