Ga naar hoofdinhoud

Renschler: ‘Ik praat met meerdere autofabrikanten’

Andreas Renschler, de vorige week met veel bombarie bij Daimler vertrokken topmanager, heeft voor het eerst zijn vertrek toegelicht. Hij zei ook met meer autofabrikanten dan alleen Volkwagen te praten over een nieuw dienstverband.

RenschlerRenschler zei tegen het Duitse Auto Motor und Sport dat hij bij Daimler weg is gegaan omdat de kansen om nog te groeien in het bedrijf hem miniem leken. Hij wilde graag aanspraak kunnen maken op de positie van CEO Dieter Zetsche, maar na de interne reorganisatie van vorig jaar, toen Renschler van de trucks naar de personenauto’s werd geschoven, was het hem duidelijk dat dat niet op korte termijn ging gebeuren. “Als Zetsche zou aanblijven, ben ik te oud om hem te kunnen opvolgen”, aldus Renschler.

Na zijn vertrek gingen geruchten dat Renschler over wilde stappen naar Volkswagen. Renschler geeft toe dat hij met VW gesproken heeft, maar dat hij ook met andere autofabrikanten in gesprek is. Hij heeft daarbij geen haast en zal pas volgend jaar aan een nieuwe betrekking beginnen.

Eén reactie op “Renschler: ‘Ik praat met meerdere autofabrikanten’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer