Ga naar hoofdinhoud

TomTom en Bosch partner in Mercedes bekroonde PPC

De Mercedes-Benz Actros werd mede verkozen tot International Truck of the Year 2020 vanwege de fabuleuze werking van Daimler’s Predictive Powertrain Control, de slimme cruisecontrol die zelfs in de bergen vooruit kan kijken en de aandrijflijn daarop aanpast. Nu maakt Mercedes bekend dat PPC een product is dat samen met TomTom en Bosch ontwikkeld is.

De rit die TTM.nl in 2019 maakte met de nieuwe Actros zullen we niet snel vergeten. PPC bestuurt de motor, remmen en de automatische transmissie, ook in de bergen. Het kijkt zelfs door bochten heen, kijk onderstaand vlog (vanaf 7 min 50) er maar op na.

In PPC zit de ADAS Map van TomTom in verwerkt, evenals Bosch elektronische horizon, die geautomatiseerd rijden op snelwegen en ook provinciale wegen mogelijk maakt.  TomTom’s ADAS levert aan PPC de topografie, bochtenkarakteristiek, snelheidslimieten en verkeersborden. Bosch levert een elektronische horizon, het combineren van alle data over de weg die voor de truck ligt en de vertaalslag naar de aandrijflijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer