Ga naar hoofdinhoud

Toptransfer: Daimler topman Renschler naar VW?

De Duitse truckindustrie staat op zijn kop: verlaat voormalig chef Trucks Andreas Renschler Mercedes-Benz en gaat hij bij Volkswagen aan de slag om daar MAN en Scania te gaan leiden?

Andreas_RenschlerNa slechts 10 maanden als lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor productie en inkoop van Mercedes-Benz personenauto’s en bestelauto’s heeft Andreas Renschler dinsdag zijn vertrek bij Daimler AG aangekondigd. Dat gaat natuurlijk met lovende woorden van CEO Dieter Zetsche, maar het roept ook veel vraagtekens op. Renschler was sinds 2004 verantwoordelijk voor trucks in de RvB van Daimler. Daar werd hij vorig jaar opgevolgd door Wolfgang Bernhard.

Volgens Daimler is Renschler op eigen wens van zijn taken ontheven. Inmiddels wordt er in Duitsland druk gespeculeerd over de ware reden achter het vertrek van Renschler. De Stuttgarter Zeitung meent te weten dat Renschler een aanbod heeft gekregen van Volkswagen om daar de synergie van Scania en MAN in goede banen te leiden. Momenteel zit bij Volkswagen nog voormalig Scania CEO Leif Östling aan het roer, maar zijn contract loopt naar verluidt af in augustus 2015. Dat zou de weg effenen voor Renschler, die nu nog rekening moet houden met een concurrentiebeding dat een jaar geldt.

Eén reactie op “Toptransfer: Daimler topman Renschler naar VW?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer