Ga naar hoofdinhoud

Zelfrijdende truck Daimler mag openbare weg op

Daimler mag haar zelfrijdende Mercedes-Benz Future Truck gaan testen op de openbare weg in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Dat meldt Stuttgarter Nachrichten. Het Duitse verkeersministerie heeft de vrijgave van weggedeelten bevestigd.

Mercedes-Benz Future Truck 2025“De aanvraag van Daimler is door ons positief beoordeeld”, aldus een woordvoerster van het ministerie in de krant. Het betekent dat Daimler per direct op de openbare weg met hun zelfrijdende Future Truck kan gaan testen. Voorwaarde is wel dat er altijd een chauffeur aanwezig is in de truck, maar dat past geheel binnen het concept zoals al diverse malen gepresenteerd door Daimler.

Het is nog niet bekend of de vrijgave geldt voor alle snelwegen in Baden-Württemberg of alleen voor een beperkt gedeelte daarvan. Daimler heeft in een korte verklaring de vrijgave van wegen toegejuicht, maar kon nog niet aangeven wanneer de eerste Future Truck de Autobahn opdraait.

In de Amerikaanse staat Nevada werd dit voorjaar ook al toestemming gegeven om met twee exemplaren van een zelfrijdende Freightliner, ook uit de Daimler-stal, te gaan testen op de openbare weg.

Afgelopen zomer had TTM.nl de kans om mee te rijden met de Future Truck van Mercedes-Benz.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer