Ga naar hoofdinhoud

Zes Nooteboom Super Wing Carriers voor LASO Transportes

LASO Transportes SA uit het Portugese Malveira heeft haar transportvloot voor het windmolenvervoer versterkt met maar liefst 6 Super Wing Carriers voor het vervoer van extreem lange rotorbladen alsmede een fors aantal uitschuifbare 3-assige semi-diepladers. De SWC Super Wing Carriers zijn inmiddels nagenoeg allemaal uitgeleverd en zijn volop in bedrijf. In de afgelopen 6 maanden heeft LASO ruim 9 miljoen euro geïnvesteerd in 70 Nooteboom trailers en nieuwe trucks, waaronder de nieuwe Mercedes-Benz Actros SLT.

nooteboom1
Paulo Franco, managing director of LASO Transportes SA: “De keuze voor de Nooteboom SWC Super Wing Carrier was voor ons duidelijk. Het is gewoon de beste transportoplossing voor het vervoer van lange vleugels. De enorme wendbaarheid, flexibiliteit en stabiliteit zijn voor ons van onschatbare waarde om op de meest efficiënte wijze de transporten te kunnen uitvoeren. Ondanks de enorme afmetingen van de vleugels, zijn wij met de SWC in staat om op elke losplaats de vleugel te kunnen afleveren. Ook het grote bedieningsgemak van deze oplegger maakt hem zeer populair bij onze chauffeurs.”

LASO is veruit de grootste transporteur in het windmolenvervoer op het Iberisch schiereiland en behoort met haar zeer moderne vloot tot de absolute Europese top. LASO beschikt over alle denkbare opleggers, waaronder ook de Mega Windmill Transporter, om alle aan de windturbine industrie gerelateerde transporten te kunnen uitvoeren. Het wagenpark is met de Nooteboom opleggers dusdanig multifunctioneel en universeel ingericht dat componenten van alle merken windmolen producenten kunnen worden vervoerd. Niet alleen binnen Europa, maar ook ver daarbuiten. De transportvloot van LASO bestaat uit meer dan 850 eenheden. Voor wat betreft het getrokken materieel heeft LASO inmiddels ruim 200 Nooteboom opleggers, variërend van eenvoudige 3-assige semi-diepladers tot aan de meest geavanceerde Super Wing Carriers en Mega Windmill Transporters.

nooteboom3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer