Ga naar hoofdinhoud

Mercedes ‘Sterk in Zwaar Werk’ op TKD 2018

Van 31 mei tot en met 2 juni a.s. geeft Mercedes-Benz Trucks acte de présence op de Technische Kontakt Dagen (TKD) op de Nobelhorst in Almere. Tijdens de driedaagse demonstratiebeurs toont Mercedes-Benz Trucks onder het thema ‘Sterk in Zwaar Werk’ het brede producten- en dienstengamma. Op het demoterrein tonen Mercedes-Benz Trucks, FUSO en Unimog de meerwaarde van de voertuigen in de praktijk.

Tijdens de grootste demonstratiebeurs van West-Europa voor grondverzet- en sloopmateriaal is Mercedes-Benz Trucks aanwezig op een stand van 800 m2. Tijdens de 27e editie van de TKD worden meer dan 200 exposanten verwacht. De TKD staat, net als voorgaande edities, geheel in het teken van nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van grondverzet-, recyclingmaterieel en aanverwante specialismen. Op het buitenterrein van 10 hectaren worden demonstraties van materieel gegeven en op de demobaan kunnen bezoekers de voertuigen in actie zien of zelf achter het stuur kruipen voor de maximale ervaring.

Het zeer brede Mercedes-Benz, Unimog én FUSO modelprogramma dat specifiek op de bouwinzet is afgestemd, wordt tijdens de driedaagse beurs aan het publiek getoond. Op de stand staan, naast een Arocs vijfasser als chassis-cabine, een Arocs 8×4 met pompmixer en een Arocs 6×2 met Hydraulic Auxiliary Drive (HAD). HAD is geschikt voor elke inzet waarbij kortstondig maximale tractie nodig is en tegelijkertijd een hoog laadvermogen en een optimale aandrijflijn vereist zijn. Op de demobaan kunnen bezoekers de kracht en het comfort van een Arocs 6×6 met kipper ervaren, waarmee Mercedes-Benz Trucks aantoont ook op ruig terrein zeer goed uit de voeten te kunnen.

Op de stand zullen ook een FUSO Canter 3C13 dubbelcabine met kipper en een FUSO Canter 3S13 met open laadbak te zien zijn. De FUSO Canter is leverbaar in een zeer divers aantal uitvoeringen van 3,5 tot 8,55 ton, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Zo beschikt de FUSO Canter 3S13, de truck met de kleinst mogelijke draaicirkel voor een bedrijfdswagen, over een zeer smalle cabine. Dit maakt de truck uitermate geschikt voor manoeuvreren op kleine oppervlakten. Ook is er aandacht voor DUONIC®: de geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling. Deze FUSO transmissie zorgt voor extra comfort en brandstofbesparing tijdens het schakelen, zonder de gebruikelijke onderbreking van de trekkracht zoals bij een conventionele automatische transmissie. Naast de trucks van Mercedes-Benz en FUSO maakt Unimog ook zijn opwachting op de TKD. Op de stand van Mercedes-Benz zal een Unimog 530 aanwezig zijn. De U 530 beschikt over permanente vierwielaandrijving die middels volledig sperbare portaalassen aan de ondergrond wordt overgebracht. Hierdoor kan hij probleemloos met 40 ton uit de voeten, ook in zwaar terrein. Daarnaast is deze Unimog voorzien van ballonbanden met tijdens het rijden regelbare bandenspanning, aftakassen, en het nieuwe grootlichtconcept met extra ledlampen op het dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer