Ga naar hoofdinhoud

Navteq levert kaartmaterieel voor Scania’s Active Prediction System

Active Prediction System, de nieuwe Scania cruisecontrol voor in heuvelachtig terrein, maakt gebruik van de kaartgegevens van Navteq, die worden overgebracht via een kaartengine van Continental.

Scania Active Prediction“De kaartgegevens zijn opgeslagen in de Scania Communicator, die is uitgerust met GPS. Het systeem communiceert met het engine management systeem om de snelheid van het voertuig te bepalen,” zegt Oskar Johansson, hoofd Engine Torque Control bij Scania. “Uiterst nauwkeurige informatie over de komende wegsituatie is van essentieel belang voor een effectieve werking van dit systeem. Met de technologie die is toegepast voor de ontwikkeling van NAVTEQ-data kunnen next generation kaarten ontwikkeld worden met attributen die voor meer doeleinden dan navigatie kunnen worden ingezet en advanced driver assistance systems (ADAS) ondersteunen zoals Active Prediction.”

“Aangezien gevestigde marktleiders kunnen laten zien dat het gebruik van digitale kaarten een positief effect kan hebben op brandstofbesparing zijn we blij dat Scania NAVTEQ’s precieze dataScania Active Prediction gaat gebruiken voor hun Active Prediction applicatie,” zegt Bruno Bourguet, senior vice president sales EMEA bij NAVTEQ. “Dit onderstreept nogmaals het belang van kaartgegevens om ADAS en andere advanced solutions in de markt te zetten.”

Active Prediction kan begin 2012 door Scania-klanten besteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer