Nieuwbouw trailerfabriek Burg: Streven derde in Europa • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwbouw trailerfabriek Burg: Streven derde in Europa

Burg Silvergreen heeft vrijdag bekend gemaakt in het zuid Duitse Günzburg een nieuwe trailerfabriek te gaan bouwen. Men streeft naar de derde plaats in Europa, na Schmitz en Krone. Günzburg ligt vijf kilometer van Burtenbach waar de Kögel fabrieken staan.

Destijds heeft het Chinese CIMC, Burg Silvergreen’s moederbedrijf, getracht Kögel over te nemen. Maar omdat de Chinesen minder arbeidsplaatsen garandeerden dan Humbaur verkocht de curator Kögel aan de laatste. Inmiddels had CIMC wel haar hoofdkantoor in het nabijgelegen Ulm gevestigd. In totaal kocht Burg Silvergreen 48 hectare. Men wil in oktober 2010 met de productie beginnen. Men zoekt daarvoor ongeveer 300 man personeel met op termijn een uitloop 400, zo deelde  Peter van der Burg afgelopen vrijdagmiddag tijdens een persconferentie mee. Een deel daarvan zal naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit oud Kögel werknemers die na de doorstart onder de leiding van Humbaur niet terug konden komen. Overigens gaat het Kögel voor de wind, men denkt dit jaar 15000 opleggers te produceren. CIMC investeert ongeveer 30 miljoen euro in het project waarvan alleen al 1 miljoen aan software en IT. Peter van de der Burg: “Wij gaan de strijd aan met Schmitz en Krone en willen bij de top drie van Europa behoren. Woordvoerder Volker Seitz van buurman KögeL: “Het komt voor ons niet als een verrassing, we wisten al meer dan een jaar van de plannen af. We zijn niet bang voor concurrentie!” Op de foto de ‘Geschäftsführer’ van de nieuw te bouwen fabriek Marc Meylaers (geheel recht) met daarnaast  Peter van der Burg en Oberbürgermeister Gerhard Jauernig van Günzburg. De andere heren zijn de verkopers van de grond.

Doorstart

Burg maakte in juli 2009 na een faillissement een doorstart waarbij de fabriek in Pijnacker werd afgeslankt en de productie werd geconcentreerd bij LAG in het Belgische Bree. De Europese trailermarkt kent een grote overcapaciteit. De drie grootste hebben bijna voldoende productiecapaciteit om de gehele Europese markt te kunnen bedienen. Insiders vrezen dat de komst van CIMC met de nieuwe fabriek in Duitsland zal leiden tot verdere prijserosie in de trailerbranche.

Burg

Eerder op ttm.nl:

Burg Failliet

Doorstart voor Burg

Burg in handen van CIMC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer