Nieuwe kranen bij Hyva • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe kranen bij Hyva

Hyva exposeert in Gorinchem in samenwerking met haar dealers Jansen Hydrauliek Service uit Dongen en Christiaens Carrosserie Hydrauliek uit Halsteren diverse kranen en afzetsystemen.

Op de Hyva stand staat een 6×4 Ginaf van Bunnik uit Nieuwebrug met een 22 Tonmeter autolaadkraan van het Deense merk HMF en een 26 Tons haakarmsysteem van Hyvalift. De kraan (boven) is voorzien van radiografische besturing en een variabel pompsysteem voor lagere warmteontwikkeling en langere levensduur. De haakarm is een product uit Hyva’s eigen fabriek te Hoogeveen en wordt pneumatisch bediend.
Vanuit de eigen eveneens tot Hyva behorende Kennis-fabriek in Budel is er een verrijdbare stenenkraan te bezichtigen van de 16-R serie met vernieuwd onderstel. De steunpootconstructie van deze kraan is gewijzigd t.o.v. de oude versie, waardoor een betere stabiliteit is verkregen. Dit laatste is van belang vanwege de steeds lichter wordende trailerchassis. Het geheel is gerealiseerd zonder enige gewichtstoename! De 16 Tm stenenkraan is uitgerust met een separate HATZ-dieselmotor waardoor de kraan zelfstandig over de trailervloer kan rijden. Van Kennis zijn ook nog een stenenklem en een pallethaak tentoongesteld. De pallethaak heeft een capaciteit van 2,5 ton en is geschikt voor montage onder een rotator. De Kennis Power-klem wordt aangedreven door een dubbelwerkende hydraulische cilinder en heeft maximale capaciteit van 4 ton.
Ook te zien in Gorinchem is de HMF 1643Z2, een grijperkraan in de 16 Tm klasse, met een laag eigen gewicht, smalle inbouwbreedte en een hoge werkhoogte bij het kopschot. Verder past hij in afgelegde toestand in een driezijden kipper van 5,1 m baklengte. Deze kraan is ook verkrijgbaar als overslagkraan (hout of schroot) in de 12 of 14 Tm klasse.
Ten slotte toont Hyva nieuwe HMF-kraanmodellen uit de serie 13 t/m 17 Tonmeter. Men licht daarmee een tipje van de sluier over de nieuwe serie 18 t/m 24 Tonmeter die vanaf januari 2009 verkrijgbaar zullen zijn. Het getoonde model is een 1730K2 met twee extra functies voor de kraanaccessoires grijper en rotator. De hydraulische leidingen liggen op haspels en zijn zoveel mogelijk weggewerkt in de mast (onder) .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer