Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe site Piek-Keur

De Stichting Piek-Keur heeft een nieuwe website. Op www.piek-international.com is een overzicht van Nederlandse carrosseriebouwers, producenten en verhuurbedrijven van stille producten en componenten is weergegeven.

Piek Keur websiteNaast dit register kan men zich via de site ook aanmelden als Piek-Keur deelnemer. Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst ook een lijst van stille producenten en bouwers uit België, Duitsland en Engeland wordt gepubliceerd.

Vrachtwagens en andere transportmiddelen die gebruikt worden bij het laden en lossen moeten voldoen aan toegestane piekniveaus. Om zichtbaar te maken dat een voertuig of een ander transportmiddel is, hebben FOCWA, Rai en BMWT in 2004 de stichting Piek-Keur opgericht. Deze stichting heeft een certificeringssysteem voor stille producten en voertuigen ontwikkeld. Zij zorgt daarnaast voor registratie en naleving van de richtlijnen, verzorgt de verspreiding van checklijsten en stickers alsmede het financiële beheer en de administratie.

Als een vrachtwagen of een ander transportmiddel een Piek-Keursticker heeft, is dat een bewijs dat het voertuig bij het laden en lossen stil is. Het Piek-Keurcertificaat wordt door de leveranciers van de producten en de carrosseriebouwers afgegeven, nadat uit een geluidsmeting blijkt dat aan de richtlijnen is voldaan. Piek-Keur controleert het meetrapport van een product en en als dat akkoord is, wordt het product in het register op de site vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer