Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Stralis Hi-Way voor Hoogland de Groot

Iveco Schouten heeft onlangs vanuit de vestiging in Alblasserdam een nieuwe Iveco Stralis AS440S42 TXP afgeleverd aan Hoogland de Groot Transport uit Ridderkerk. De nieuwe trekker met internationale Hi-Way cabine en liftbare voorloopas heeft een 420pk en 1900Nm sterke FPT Cursor 11 dieselmotor aan boord, zonder EGR. Met het voldoen aan de Euro 6 emissienorm heeft Hoogland de Groot Transport volledig toegang tot Maasvlakte I en II.

Hoogland de Groot 1Hoogland de Groot Transport heeft gekozen voor de Iveco Stralis met Hi-Way slaapcabine. De trekker is uitgevoerd met een gestuurde voorloopas die door middel van luchtbalgen kan worden geheven wanneer met een lege of zonder container wordt gereden. Net als het complete wagenpark van Hoogland de Groot Transport is de nieuwe Iveco Stralis uitgevoerd in een frisse rode kleur.

Hoogland de Groot Transport rijdt regelmatig op de Maasvlakte I en II. Om de Maasvlakte te betreden worden eisen gesteld aan het materieel, bijvoorbeeld het voldoen aan de Euro 6 emissienorm.  Iveco, past op de gehele range zware voertuigen het Hi-eSCR systeem toe om Euro 6 te halen en maakt daarbij geen gebruik van uitlaatgasrecirculatie (EGR). Dit resulteert volgens Iveco in een lager brandstofverbruik door een schonere verbranding, minder warmteontwikkeling en een langer onderhoudsinterval (150.000 kilometer).

Bij de nieuwe Iveco Stralis hoort de Iveco Driver Academy: de chauffeurs van Hoogland de Groot Transport die met de nieuwe trekker gaan rijden leren in een dag alle ins en outs van het voertuig en de systemen, comfortinstellingen, brandstofbesparing, defensief rijden, motorrem/retardergebruik en Hoogland de Groot 4veiligheid. Deze training die door Iveco wordt aangeboden telt mee voor 7 uur theorie verplichte nascholing (code 95). Het resultaat van de Iveco Driver Academy past volledig in de doelstelling van Iveco en haar klanten: het verlagen van de TCO.

Transportbedrijf Hoogland de Groot Transport is gevestigd in Ridderkerk. De specialisatie van het bedrijf is het vervoeren van zeecontainers binnen de Benelux en Duitsland. Met een modern wagenpark van 11 trekkende eenheden en vakbekwame chauffeurs is Hoogland de Groot Transport dagelijks onderweg voor haar opdrachtgevers.  Hoogland de Groot Transport heeft al langere tijd een aantal Iveco Stralis trekkers in het wagenpark. Iveco Schouten uit Alblasserdam is dan ook trots dat het bedrijf een oudere Iveco Stralis voor een nieuwe Stralis heeft vervangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer