Nieuwe structuur Talson • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe structuur Talson

De groep ondernemingen en merken Tirsan, Kässbohrer, Talson en Hendricks krijgt een nieuwe organisatorische structuur. Op de komende Carrosserie Vakdagen presenteert men zich in de nieuwe structuur.

Talson deelt het volgende mee:
“In maart 2009 kondigde trailerproducent Tirsan aan haar productiefaciliteit Kässbohrer in Goch, Duitsland te sluiten. De nummer 8 in Europa qua aantal geproduceerde eenheden (meer dan 4300 stuks) zag zich genoodzaakt dit besluit te nemen vanwege de teruglopende vraag naar transportmiddelen en vooral de extreem teruglopende vraag naar schuifzeilopleggers en containerchassis. De grote productiefaciliteit in Goch was jaren geleden opgezet, speciaal voor de assemblage van dit type trailers. Einde juli is de sluiting effectief geworden, al neemt men met een kleine groep mensen tot eind 2009 de tijd om alles af te ronden.
De verkooporganisatie voor trailers en onderdelen is hergestructureerd. De verkopen die voorheen door medewerkers van het kantoor in Duitsland werden behandeld, worden nu overgenomen door de medewerkers van het Tirsan hoofdkantoor en door het Talson kantoor in Mierlo. Voor de klanten in de Benelux blijft Talson in Mierlo het verkoopkantoor, uiteraard voor uiteraard alle Talson producten, maar ook voor alle producten van Kässbohrer en Hendricks.
Het uitgebreide assortiment producten, uiteenlopend van de bekende zelfdragende Talson-trailer, Kässbohrer huif- en schuifzeiltrailers, containerchassis, diepladers, kiepende en liggende silo’s, Hendricks chemie en levensmiddelenopleggers, brandstofopleggers, etc. blijft zonder enig voorbehoud leverbaar. Het assortiment is de laatste jaren behoorlijk uitgebreid met diverse cityopleggers, zowel in zeilwagens als boxen, en verschillende koelopleggers, waarbij veelal gebruik gemaakt wordt van het combineren van diverse toepassingen om zodoende flexibiliteit te creëren voor de transporteur.
Qua service en onderhoud zijn wel enkele grote wijzigingen te melden. In Mierlo wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een enorme uitbreiding van het onderdelenmagazijn, zodat leveringen van onderdelen voor alle typen Talson, Kässbohrer en Hendricks opleggers vanuit Mierlo gedaan kunnen worden. Naast de eigen merken heeft Talson ook onderdelen voor niet eigen merk opleggers.
De service- en onderhoudswerkzaamheden vanuit de locatie in Mierlo worden ook uitgebreid. Waar tot enkele jaren geleden vooral Talson opleggers in de werkplaats stonden, is het aanbod van materieel voor service of onderhoud zeer gevarieerd geworden. Naast de eigen merken Kässbohrer en Hendricks opleggers worden ook veel andere merken onderhouden. De externe steunpunten voor service blijven ook onverminderd beschikbaar.
De wijzigingen binnen de internationale Tirsan Group, die tevens importeur van DAF is in het thuisland Turkije, zijn voor het concern aanleiding om dit jaar groot uit te pakken tijdens de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem op 1, 2 en 3 september. Talson wil tijdens deze beurs de Nederlandse transportbranche hernieuwd kennis laten maken met het zeer gevarieerde assortiment, van de merken Talson, Kässbohrer en Hendricks. Met name nu, nu enkele grote aanbieders zijn weggevallen, die producten leverden in segmenten waar ook Talson, Kässbohrer en Hendricks in uitblinken.”
Eind persbericht.

 talson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer